Πόσες φορές μπορείς να επαναλάβεις αυτά στο παιδί σου;

20:04 21/10/2014 - Πηγή: iPop

Τα παιδιά για να εμπεδώσουν και να κατανοήσουν κάποια πράγματα χρειάζεται να τους τα λες όχι μία αλλά παραπάνω φορές. Με αυτόν τον τρόπο θα τα εμπεδώσουν και θα τα βάλουν πολύ καλά στο μυαλό τους. Θα τα κάνεις να ανέβουν ψυχολογικά και φυσικά να μάθουν τα όρια τους. Βρήκαμε, λοιπόν, όλα όσα πρέπει να λες στο παιδί σου συνεχώς και σου τα παρουσιάζουμε.

Φράσεις που πρέπει να λες στο παιδί σου συνεχώς:Ότι το αγαπάς: Είναι η πιο όμορφη λέξη του κόσμου και φυσικά κάθε γονιός την λέει μέσα από την καρδιά του στο αγγελούδι του. Ακόμα και μετά από ένα τσακωμό η μία μικρή διαμάχη το παιδί σου έχει
ανάγκη όχι μόνο να νιώθει αλλά και να ακούει ότι το αγαπάς. Πες του, λοιπόν, Σ’αγαπώ και πάρε το μια αγκαλιά για να το καταλάβει ακόμα καλύτερα.Πες όχι: Το όχι θέτει τα όρια. Κάνει το παιδί να καταλάβει τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει. Όταν του λες όχι πρέπει πάντα να το εννοείς και όχι να αλλάζεις την απόφαση σου αργότερα.Είμαι περήφανος για εσένα: Όταν το παιδί κάνει κάτι το οποίο σε γεμίζει χαρά και περηφάνια δεν πρέπει να διστάζεις να το λες ή μάλλον όχι μόνο να το λες αλλά να το φωνάζεις δυνατά.Θα είμαι εδώ και θα στηρίζω: Η στήριξη είναι κάτι πολύ σημαντικό για το κάθε άτομο και όχι μόνο για το παιδί. Πρέπει, λοιπόν, ο μικρός σου φίλος να καταλαβαίνει ότι είσαι κοντά του και ότι θα είσαι πάντα το στήριγμά του. Ό,τι και να του συμβεί στη ζωή του από το καλύτερο, μέχρι το χειρότερο πάντα θα βρίσκεσαι δίπλα του να του κρατάς το χέρι.

The post Πόσες φορές μπορείς να επαναλάβεις αυτά στο παιδί σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα