Πώς θα ντυνόμαστε μετά την πανδημία; Η απάντηση που δίνει μια ψυχολόγος μόδας για τις τάσεις που θα κυκλοφορήσουν

13:07 15/6/2021 - Πηγή: iPop

Πώς φαίνεται πως θα είναι το ντύσιμο μετά την πανδημία και την κρίση του κορονοϊού; Μια ψυχολόγος μόδας δίνει την απάντηση.

Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε λίγο – πολύ και τον τρόπο που ντυνόμαστε, αφού με την καραντίνα η προτίμηση των άνετων ρούχων είναι ξεκάθαρη. Μείναμε αρκετά στο σπίτι, φορέσαμε πολύ τα αθλητικά μας ρούχα, σταματήσαμε να αξιοποιούμε τόσο τα άβολα ρούχα και οι φόρμες μας πήραν τη θέση τους. Όμως, πώς θα είναι το ντύσιμο μετά την πανδημία;

Η ψυχολόγος μόδας Shakaila Forbes-Bell έδωσε την απάντηση, ξεκαθαρίζοντας πως η προσέγγιση στη μόδα δε

θα είναι όπως πριν. Η ίδια αποκάλυψε πως όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι ασχολούνται με τα ρούχα τους με πολύ διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι παλιά. Όπως είπε, θα συνεχίσουμε να θέλουμε να νιώθουμε άνετα με αυτά που φοράμε, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

5 σωτήριοι κανόνες στυλ για εσένα που έχεις καμπύλες και δεν είσαι ιδιαίτερα ψηλή!

Pexels

Εξήγησε, ακόμα, ότι τα ρούχα επηρεάζουν το πώς βλέπουμε τον εαυτό τους σε τρεις βασικούς τομείς: το άτομο που θέλουμε να είμαστε τώρα, το άτομο που ελπίζουμε να είμαστε στο μέλλον και το άτομο που φοβόμαστε ότι θα είμαστε.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η σχέση μας με τα ρούχα είναι τελικά ευχάριστη επειδή τα ρούχα μας δίνουν τη δύναμη να περιηγηθούμε ανάμεσα σε αυτές τις τρεις εκδόσεις του εαυτού μας. Ο τρόπος με τον οποίο τα ρούχα μπορούν να μας βοηθήσουν να εκφράσουμε διάφορα στοιχεία της ταυτότητάς μας, είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που τα ρούχα και η ψυχολογία αλληλεπικαλύπτονται. Τα ρούχα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μας αντιλαμβάνονται και στη συνέχεια, ο τρόπος με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν επηρεάζει τον τρόπο που εμείς σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, τις ικανότητές μας, ακόμη και τον τρόπο που ενεργούμε. Τα ρούχα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ανακουφίσουν, να προκαλέσουν νοσταλγία, να μας στηρίξουν στις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις μας και πολλά άλλα, τα οποία περιλαμβάνουν άφθονες ψυχικές διαδικασίες που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του εγκεφάλου.

Επομένως, πώς θα είναι το ντύσιμο μετά την πανδημία;

Pexels

Η Shakaila Forbes-Bell τονίζει ότι η άνεση θα μείνει ως προτεραιότητα για αρκετό ακόμα διάστημα. Τα ρούχα θα γίνουν πιο λειτουργικά και θα επιλέγουμε συνήθως πιο άνετες και στιλάτες επιλογές. Σιγά – σιγά με τον καιρό ίσως τα δεδομένα να επιστρέψουν και πάλι όπως πριν, για παράδειγμα τα ψηλοτάκουνα να επιλέγονται και πάλι περισσότερο από τις γυναίκες σε σχέση με τώρα.

Επιπλέον, στο επίκεντρο θα βρεθούν περισσότερο και τα αξεσουάρ, αναδεικνύοντας το ντύσιμο ακόμα περισσότερο και κάνοντας ακόμα και τα πιο απλά ρούχα πιο στιλάτα.

Καταρρίπτουμε όλους τους μύθους για το στυλ και το ντύσιμο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς θα ντυνόμαστε μετά την πανδημία; Η απάντηση που δίνει μια ψυχολόγος μόδας για τις τάσεις που θα κυκλοφορήσουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα