Το πιο γρήγορο και γευστικό κέικ που θα σου ζητάνε όλοι τη συνταγή

17:57 14/6/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πώς να φτιάχνουμε εύκολα και αποτελεσματικά ένα γλυκό. Είτε για τις στιγμές που έχουμε υπογλυκαιμία και θέλουμε οπωσδήποτε γλυκό, είτε για τις στιγμές που έχουμε ξεχάσει να φτιάξουμε γλυκό για ένα δείπνο που έχουμε οργανώσει. Πώς θα σώσεις αυτό δείπνο; Εννοείται με τη συνταγή για γρήγορο κέικ, η οποία είναι άκρως αποτελεσματική και ιδιαίτερα γευστική, που κανείς δεν θα καταλάβει ότι την έκανες σε λίγα λεπτά.

Χαρακτηρίζεται ως το γλυκό έκτακτης ανάγκης. Είναι για τις φορές που θες

να έχεις ένα γλυκό στο σπίτι και δεν έχεις, αλλά έχεις τα υλικά για να φτιάξεις. Δεν είναι χρονοβόρο, γι’ αυτό, άλλωστε, λέγεται έκτακτης ανάγκης. Είναι ένα κέικ που θα ξετρελάνει τους επισκέπτες σου και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο γευστικά σε όσους το μαγειρέψεις, παρά την απλότητα του.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για γρήγορο κέικ;1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη2 κουταλιές σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη1/8 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι3 κουταλιές της σούπας γάλα2 κουταλιές λάδι canola1 κουταλιά της σούπας νερό1/4 εκχύλισμα βανίλιας κουταλάκι του γλυκούΠώς θα εκτελέσουμε τη συνταγή για γρήγορο κέικ;Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε μια μεγάλη κούπα που είναι ασφαλής για μικροκύματα. Προσθέτουμε γάλα, λάδι, νερό και εκχύλισμα βανίλιας.Τοποθετούμε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να φουσκώσει το κέικ μέχρι τη μέση, περίπου 1 λεπτό 45 δευτερόλεπτα.Στη συνέχεια ξεφόρμαρε το κέικ και σέρβιρέ το σε ένα ωραίο πιάτο. Μπορείς να το σερβίρεις σκέτο ή με άχνη ζάχαρη. Εμείς σου προτείνουμε να φτιάξεις γρήγορη σαντιγί. Βέβαια, και η επιλογή του παγωτού είναι επίσης άλλη μια ωραία ιδέα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το πιο γρήγορο και γευστικό κέικ που θα σου ζητάνε όλοι τη συνταγή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα