Πώς θα ενισχύσεις την απόδοση σου με ψυχολογικά τεχνάσματα

11:31 9/11/2014 - Πηγή: iPop

Όλα είναι μέσα στο μυαλό! Ναι, ακόμα και το «βαριέμαι να πάω στο γυμναστήριο», εκεί βασίζεται. Πώς θα ενισχύσεις, λοιπόν, την απόδοσή σου; Με αυτές τις απλές στρατηγικές…

Δοκίμασε αυτά τα 7 ψυχολογικά τεχνάσματα:Σκέψου τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα.
Μερικές φορές το να πας και μόνο, μέχρι το γυμναστήριο φαντάζει άθλος! Αλλά γίνεται ακόμη πιο εύκολο αν αναλογιστείς τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα και τι ιδρώτα έχεις χύσει. Έτσι θα νιώσεις ενθουσιασμένος με τα επιτεύγματα σου και θα ξεχάσεις τις αποτυχίες σου.Πείσε τον εαυτό σου ότι κάθε σετ
είναι πιο εύκολο από το προηγούμενο.
Για παράδειγμα, αν έχεις να κάνεις τρεις σειρές βάρη, σκέψου ότι: «Η πρώτη σειρά είναι πιο εύκολη, γιατί είσαι ακόμα φρέσκος. ​​Η δεύτερη σειρά ακόμη πιο εύκολη, γιατί είσαι ζεσταμένος από την προθέρμανση και ούτω καθεξής…Αντίστροφη μέτρηση.
Να σκέφτεσαι το χρόνο που περνάς στο γυμναστήριο, λέγοντας στον εαυτό σου, «Έχω 10 λεπτά ακόμη για να ολοκληρώσω τη προπόνηση μου» και όχι «Το κάνω αυτό για 20 ολόκληρα λεπτά». Έτσι θα νιώσεις ότι σου έχει μείνει λιγότερο και θα έχεις μεγαλύτερο κίνητρο, ώστε να συνεχίσεις μέχρι το τέλος της άσκησης.Κάνε εσωτερικό διάλογο.
“Το να επιβραβεύεις τον εαυτό σου αυξάνει την ενέργεια σου. Πρέπει να σταματήσεις να τον αμφισβητείς και να κάνεις θετικές σκέψεις”, λέει ο Nick Galli, επίκουρος καθηγητής αθλητικής ψυχολογίας στο California State University στο Northridge.
Η επιστήμη συμφωνεί: Μια πρόσφατη ανάλυση, Ελλήνων ερευνητών, διαπίστωσε ότι η επιβεβαίωση που δίνεις στον εαυτό σου, μπορεί να ενισχύσει τις επιδόσεις σου. Αντί να σκέφτεσαι το πόσο κουρασμένος αισθάνεσαι, δοκίμασε να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου φράσεις όπως «νιώθω τέλεια» ή «το ‘χω», καθώς σηκώνεις βάρη.Βρίσε για να εκτονωθείς.
«Όταν μια προπόνηση αρχίζει να είναι επίπονη και να σε κουράζει, άρχισε να βρίζεις», συμβουλεύουν Βρετανοί ερευνητές. Σε πείραμα που έγινε, οι φοιτητές που έβριζαν, ήταν σε θέση να ανεχθούν να κολλήσουν τα χέρια τους σε παγωμένο νερό για περισσότερο από εκείνους που δεν έριχναν κατάρες (ελληνιστή – Χριστοπαναγίες) . Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι γιατί συνέβη αυτό, αλλά είναι σίγουροι ότι μπορεί να σε βοηθήσει να αντέξεις μια σκληρή προπόνηση.Εστίασε τουλάχιστον σε μία άσκηση.
Μερικές φορές (αν όχι πάντα) μόλις μπεις στο γυμναστήριο, διστάζεις και θέλεις να γυρίσεις πίσω στη ζεστασιά του σπιτιού σου, στο καναπέ και τη τηλεόραση σου. Τότε είναι που πρέπει να θέσεις ένα στόχο. Κι αν δε το καταφέρεις ούτε αυτό, κάνε κάτι μικρό, αλλά μη φύγεις χωρίς καν να κάνεις μία προθέρμανση. Κάνε έστω λίγες επαναλήψεις. Έτσι, θα νιώσεις ότι έχεις ένα κίνητρο και πολύ πιθανόν να προχωρήσεις την προπόνηση σου.Δες κάποιον ανταγωνιστικά.
Βλέπεις τον τύπο που γυμνάζεται στο διπλανό διάδρομο; Προσπάθησε να τον δεις ανταγωνιστικά. Ένας υγιής ανταγωνισμός, και το τονίζουμε, ΥΓΙΉ, μπορεί να σε βοηθήσει να εργαστείς ακόμη πιο σκληρά, σύμφωνα με έρευνα του Gavin Kilduff, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

The post Πώς θα ενισχύσεις την απόδοση σου με ψυχολογικά τεχνάσματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα