Sonus Replica το συγκρότημα που ζει με μία βαλίτσα στο χέρι

11:02 9/11/2014 - Πηγή: iPop

Ο Παναγιώτης Ρεματήσιος είναι 26 χρονών και μένει στη Κεφαλλονιά. Πριν κάποια χρόνια ήρθε στην Αθήνα να σπουδάσει βοηθός μικροβιολόγου. Όμως η αγάπη του ήταν το τραγούδι. Γύρισε λοιπόν στην Κεφαλλονιά και χωρίς να έχει κάνει ποτέ μαθήματα φωνητικής μπήκε στην μπάντα Sonus Replica ως lead vocalist. Η κρίση όμως και η περιορισμένη δουλειά στην Κεφαλλονιά τους αναγκάζει να πηγαινοέρχονται στην Αθήνα.

Ποιοι
είναι οι Sonus Replica;Είμαστε 3 φίλοι από την Κεφαλλονιά που μαζευτήκαμε σε αυτή την μπάντα. Η μπάντα αυτή υπάρχει εδώ και 8 χρόνια και λεγόταν Co2. Εγώ μπήκα πριν 3,5 χρόνια. Μέχρι πέρυσι ήμασταν 4 τώρα είμαστε 3.Τι μουσική παίζετε;Είμαι rock μπάντα κατά βάση αλλά παίζουμε και blues και rock n roll. Από ελληνικά rock και έντεχνα κομμάτια. Βέβαια ανάλογα τις απαιτήσεις κάθε μαγαζιού παίρνουμε γνωστά pop ή πιο εμπορικά τραγούδια και με ωραίες διασκευές τα φέρνουμε στα μέτρα μας.Τι σημαίνει Sonus Replica;Αρχικά είχαμε καταλήξει στη λέξη Sonus που στα λατινικά σημαίνει ήχος. Όμως θέλαμε κάτι παραπάνω. Το σκεφτήκαμε 2 μερόνυχτα και καταλήξαμε στη λέξη Replica που σε ελεύθερη μετάφραση όλο μαζί σημαίνει «αντίγραφο ήχου».Υπάρχει δουλειά στην Κεφαλλονιά πάνω στο αντικείμενό σας;Όταν γύρισα από τις σπουδές μου ήταν πολύ καλά.Παίζαμε συνέχεια σε μαγαζιά. Τα τελευταία 2 χρόνια δεν γίνονται live. Τα μαγαζιά είναι λίγα και παίζουν μόνο εμπορική μουσική. Επίσης το χειμώνα η Κεφαλλονιά ερημώνει. Το καλοκαίρι μόνο υπάρχει περίπτωση να κλείσουμε καμία δουλειάΟπότε αναγκαστικά έρχεστε στην Αθήνα….Ναι ερχόμαστε εδώ. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε επειδή αγαπάμε αυτό που κάνουμε πρέπει να ερχόμαστε Αθήνα.Πόσο συχνά έρχεστε;Από πέρυσι το Μάρτιο που κάναμε το πρώτο live αρκετές φορές μέχρι το καλοκαίρι που γυρίσαμε Κεφαλλονιά που κλείσαμε κάτι δουλειές.Και από τέλη Σεπτέμβρη μέχρι τώρα έχουμε έρθει Αθήνα πάνω από 5 φορές.Δηλαδή το Κεφαλλονιά-Αθήνα το έχετε κάνει Πειραιάς-Κηφισιά..Έτσι ακριβώς με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα τηλέφωνο, ψάχνοντας να βρούμε που θα μείνουμε. Έχουμε φάει άπειρες ώρες σε καράβια και σε λεωφορεία.

Πόσο πολυέξοδο μπορεί να είναι αυτό το πέρα δώθε;Το καλό είναι ότι μέχρι στιγμής κάποιος μας φιλοξενεί. Μέσα σε ένα μήνα και κάτι πρέπει να έχουμε χαλάσει ο καθένας 600-700 ευρώ. Και μιλάμε μόνο για μεταφορικά και για φαγητό. Περνάμε πολύ απλά στην Αθήνα. Δεν κάνουμε τη μεγάλη ζωή.Έτσι όπως τα βλέπεις όλα αυτά, τελικά αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία;100%! Αυτό που νιώθεις όταν ανεβαίνεις στη σκηνή…Ξέρεις ότι πληρώνεσαι για να διασκεδάσεις τον κόσμο και όχι να είσαι σε σένα γραφείο και να βρίζεσαι με τον πελάτη σου. Εμείς εκτός από την χρηματική ανταμοιβή έχουμε και την ανταμοιβή να βλέπουμε τον κόσμο από κάτω να τραγουδάει, να χορεύει…Αυτό το συναίσθημα δεν υπάρχει.Άμα δεις ότι δεν σου βγαίνει να τα καταφέρεις τότε τι σκέφτεσαι να κάνεις;Αναγκαστικά θα έμπαινα σε άλλο τρυπάκι….Δεν τα παρατούσα όμως, θα προσπαθούσα να κάνω παράλληλα και τα δύο. Ο συνδυασμός βέβαια είναι πολύ δύσκολος γιατί να είσαι καλός στη μουσική απαιτεί άπειρες ώρες πρόβα και οργάνωσης ενός καλού live.Αγαπάς τόσο πολύ αυτό που κάνεις που θα παράταγες την Κεφαλλονιά;Ναι θα ερχόμουν μόνιμα εδώ και είναι και στα σχέδια μας αυτό. Το πέρα δώθε δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο αλλά θα το έκανα για να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπώ. Στην Κεφαλλονιά έχω δουλειά που με περιμένει αλλά αν έκανα αυτή τη δουλεία δεν θα ήμουν ολοκληρωμένος. Δεν μπορώ να με σκεφτώ χωρίς αυτό που αγαπώ.Το παλεύετε πολύ μόνοι σας, δεν θα ήταν πιο εύκολο να συμμετάσχετε σε ένα Talent show;Εύκολο; Ίσως από άποψη αναγνωρισιμότητας, αλλά για πόσο; Επίσης η μουσική που παίζουμε εμείς δεν προβάλετε από την προβάλλετε όσο η ποπ ή τα λαϊκά. Γνωστοί μου το έχουν δοκιμάσει και δεν ήταν καθόλου. Οι απαιτήσεις είναι πολλές. Δεν μπορείς μετά από 12ωρη αναμονή να βγεις «κρύος» και να τραγουδήσεις για 3 λεπτά. Τα παιδιά και εγώ δεν θέλουμε να γίνουμε αμέσως γνωστοί αλλά το κοινό που ακούει τη μουσική που παίζουμε να μας ξέρει.Εγώ που δεν ακούω αυτή τη μουσική γιατί να έρθω να σας ακούσω;Είμαστε ευέλικτοι στη μουσική που θα παίξουμε με διασκευές και πιο εμπορικών κομματιών όποτε κάποιο τραγούδι θα ξέρεις και εσύ. Είμαστε νέα παιδιά μια ωραία παρέα και το περνάμε στο κόσμο. «Παίζουμε» και επικοινωνούμε με τον κόσμο. Αγαπάμε τη δουλειά μας και κάνουμε τον κόσμο να περάσει καλά!Δικά σας κομμάτια πότε θα ακούσουμε;Έχουμε αλλά δεν τα λέμε ακόμα στα live. Θέλουμε να είναι τέλεια από κάθε άποψη και μετά θα τα παρουσιάσουμε.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Sonus Replica το συγκρότημα που ζει με μία βαλίτσα στο χέρι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα