Πώς θα διαχειριστείς έναν σύντροφο που είναι μονίμως σε άμυνα

17:24 2/11/2019 - Πηγή: iPop

Πώς θα διαχειριστείς έναν σύντροφο που είναι μονίμως σε άμυνα, τι μπορείς να του πεις και τελικά τι φταίει και εκδηλώνεται μια τέτοια συμπεριφορά;

Όλοι έχουμε προστατευτικούς μηχανισμούς ή αλλιώς τους μηχανισμούς που είναι απαραίτητοι για την επιβίωσή μας. Παρόλα αυτά, όταν δεν έχουμε αναπτύξει σωστά αυτούς τους μηχανισμούς, συχνά λαμβάνουμε όλες τις κατηγορίες που μας απευθύνουν ως το δικό μας φταίξιμο ή τη δική μας ευθύνη.

Αντίθετα, όταν έχουν αναπτύξει υπερβολικά αυτούς τους μηχανισμούς, συνεχώς προσπαθούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από κάποια πιθανή απειλή, ακόμη και μία

που δεν είναι άμεση.

Και οι δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορούν να βλάψουν τις σχέσεις μας. Η άμυνα εμποδίζει την επικοινωνία, εξαφανίζει την καλή θέληση και μετατρέπει κάθε συνομιλία σε ένα σοβαρό debate που μόνο ένας μπορεί να έχει δίκιο.

Unsplash/Priscilla Du PreezΠώς να μιλήσεις στον σύντροφο που είναι μονίμως σε άμυνα;

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι οι αμυντικές συμπεριφορές δεν είναι μέρος του χαρακτήρα κάποιου, αλλά έχουν εκδηλωθεί μετά από ορισμένες περιπτώσεις. Με άλλα λόγια, δεν είναι κάτι που δεν μπορεί κάποιος να βελτιώσει.

Ακολουθούν μερικά tips για να αντιμετωπίσεις την αμυντική συμπεριφορά του συντρόφου σου:

Μιλήστε για όσα σας απασχολούν, χωρίς να κατηγορεί ο ένας τον άλλον. Για παράδειγμα, εάν κριτικάρεις κάθε τι που κάνει, είναι λογικό και εκείνος να αντιδράσει αντίστοιχα. Συνεπώς, θα ήταν καλύτερο να μιλήσεις γι’ αυτό που θέλεις και όχι αυτό που θεωρείς ότι είναι λάθος. Μπορείς να πεις: «Μου έλειψε που δεν μου μίλησες για την ημέρα σου», αντί για: «Ποτέ δεν μου λες πώς είναι η μέρα σου στη δουλειά».Όταν δεν τσακώνεστε, ρώτησε τον σύντροφό σου, πώς θέλει να μιλάτε για τις διαφωνίες σας και πώς θέλει να του λες όλα όσα σε ενοχλούν στη συμπεριφορά του.Τι να κάνεις εάν εσύ είσαι αυτός που είναι σε άμυνα;Ανέλαβε τις ευθύνες σου. Εάν ο σύντροφός σου, σου λέει ότι ξέχασες να αγοράσεις κάτι και εσύ τον κατηγορείς ότι γι’ αυτόν δεν είναι ποτέ τίποτα αρκετό, παρατήρησε τη συμπεριφορά σου. Εάν η αντίδρασή σου είναι να ασκήσεις κριτική, πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου πριν και τι θα απαντήσεις.Σκέψου εάν έχει όντως δίκιο ο σύντροφός σου. Όταν εκδηλώνεις άμυνα για όλους τους λάθος λόγους, συχνά σκέφτεσαι ότι εσύ είσαι αυτός που έχει δίκιο και γι’ αυτό θα πρέπει να υποστηρίξεις τον εαυτό σου και να δείξεις στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου ότι έχει άδικο. Την επόμενη φορά, όμως, πριν απαντήσεις, ψάξε και βρες έστω και την παραμικρή αλήθεια στα λεγόμενα του. Οι σχέσεις δεν είναι δικαστήριο, γι’ αυτό και όταν υπάρχει κατανόηση όλα μπορούν να λυθούν.Διάβασε ακόμη:

Αυτή είναι η επιστημονική εξήγηση που μας ελκύουν οι πιο cool τύποι!

Photo: Unsplash/Elizabeth Tsung

Το άρθρο Πώς θα διαχειριστείς έναν σύντροφο που είναι μονίμως σε άμυνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos