Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου με τα εξ αποστάσεως μαθήματα;

14:46 25/4/2020 - Πηγή: iPop

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα παιδιά είναι εδώ και είναι κάτι καινούργιο για όλους. Βοήθεια με τα μαθήματα: Πώς θα υποστηρίξεις αυτήν την περίοδο το παιδί σου;

Όλοι έχουμε χαλάσει το πρόγραμμά μας αυτές τις ημέρες και κυρίως τα παιδιά. Πρόγραμμα στον ύπνο, στο παιχνίδι, σε όλα! Και κυρίως στα μαθήματα. Τώρα που δειλά-δειλά κάνει τα μαθήματά του εξ αποστάσεως πώς μπορείς να το καθοδηγήσεις;

Η αξία του παιδικού βιβλίου στη ζωή του παιδιού σου!

Βοήθεια με τα μαθήματα: Πώς να υποστηρίξεις το παιδί σου;Βγάλτε πρόγραμμα

Επειδή δεν

πηγαίνει σχολείο, δεν σημαίνει πως είναι και διακοπές και το πρόγραμμα στην καθημερινή ρουτίνα θα πρέπει να τηρείται.

Το να διατηρήσετε ένα πρόγραμμα -ακόμη κι αν δεν ξεκινάει την ίδια ώρα όπως πριν- θα βοηθήσει το παιδί να ακολουθήσει πιο ομαλά την νέα κανονικότητα και θα είναι υπεύθυνο όπως και πριν.

Είναι επίσης, σημαντικό να πηγαίνει για ύπνο στη ώρα του, να μην κοιμάται το μεσημεράκι (εκτός αν το παιδί είναι προσχολικής ηλικίας) και να συνεχίσει να κάνει όλα τα πράγματα που έκανε και πριν.

 Περιόρισε τους περισπασμούς

Ναι, όλοι βασιζόμαστε στην οθόνη του κινητού μας αυτό το διάστημα, περισσότερο από πριν.

Αλλά το παιδί σου πρέπει να έχει όρια και να χρησιμοποιεί αυτά τα gadgets όσο γίνεται λιγότερο. Όταν κάνει τα μαθήματά του ή έχει μάθημα online, θα πρέπει φυσικά η τηλεόραση να είναι κλειστή, τα κινητά και τα παιχνίδια του επίσης, μακριά ώστε να μην του αποσπά τίποτα την προσοχή.

Τηλεόραση και παιδί στην καραντίνα: Πώς να περιορίσεις τη συνήθεια αυτή;

Άφησέ το να λύσει μόνο του τα προβλήματα

Φυσικά, αυτό εξαρτάται κι από την ηλικία του παιδιού, αλλά η γενική ιδέα είναι να μην κάνεις τα πάντα για το παιδί σου επειδή απλώς είναι σπίτι.

Άφησέ το να παρακολουθήσει το μάθημα για μια ώρα, 45 λεπτά ή όσο διαρκεί χωρίς να το ενοχλείς. Στη συνέχεια, άφησε να λύσει μόνος του τις ασκήσεις και μην το βοηθάς. Πες του πως πρέπει να το λύσει μόνος τους και να κάνει υπομονή.

Αυτό ισχύει και με άλλες μικρές δυσκολίες που μπορεί να έχει, εκτός απ’ τη βοήθεια με τα μαθήματα. Μην του τα έχεις όλα έτοιμα και λυμένα!

Δεν είναι μια περίοδος που πρέπει να πιέσεις το παιδί σου αλλά προσπάθησε να τηρείτε ένα πρόγραμμα και να περιορίζεις όσο μπορείς την έκθεση σε κάποια οθόνη. Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα, να κάνετε περισσότερη παρέα και να βρείτε νέα πράγματα για να περάσει όμορφα και δημιουργικά η ώρα σας!

Διαβάστε επίσης:

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά με τον κύριο Βασίλη!

Photo: Pexels

Το άρθρο Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου με τα εξ αποστάσεως μαθήματα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα