Οι ευεργετικές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις στην καραντίνα!

20:45 24/4/2020 - Πηγή: iPop

Κι όμως μπορείς να υιοθετήσεις κάποιες συνήθειες στην καραντίνα που μόνο καλό μπορούν να σου κάνουν από εδώ και πέρα και μετά το lockdown

Η αλήθεια είναι πως πιθανότατα δεν σου αρέσει αυτή η κατάσταση. Ε και σε ποιον αρέσει; Όλα έχουν “παγώσει” και ίσως να μην μπορούν να κάνεις όμορφα πράγματα που αγαπάς κι επιθυμείς να κάνεις. Ωστόσο, είναι μια καλή ευκαιρία για να βελτιωθείς εσύ, αλλά και για να βελτιώσεις και τις καθημερινές σου συνήθειες. Αξιοποίησε, λοιπόν, με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο που έχεις αυτή τη στιγμή και

υιοθέτησε αυτές τις ευεργετικές συνήθειες στην καραντίνα.

Οι συνήθειες στην καραντίνα που πρέπει να αποκτήσειςΠαρατήρησε τα μικρά πράγματα. Μπορεί να μην έχουν όλα την ίδια αξία, όμως υπάρχουν τόσα να θαυμάσεις και να αγαπήσεις, δίνοντας απλά λίγη παραπάνω σημασία στα πράγματα και αφήνοντας τον εαυτό σου να χαλαρώσει υπό μια διαφορετική οπτική γωνία. Δεν έχουν όλα άσπρο και μαύρο, θετικά και αρνητικά στο απόλυτο. Σκέψου και παρατήρησε τα όσα συμβαίνουν και τα όσα υπάρχουν γύρω σου με περισσότερη χαλάρωση κι ίσως να δεις ότι μερικά πράγματα αξίζουν περισσότερο απ’ όσο νομίζεις.Απόκτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Κάνε γυμναστική, φάε σπιτικό φαγητό, φρούτα, λαχανικά, μην παραλείπεις γεύματα, ακόμα και το πρωινό και απόφυγε το αλκοόλ, τα γλυκά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Όλα αυτά μόνο καλό μπορούν να σου κάνουν και να σε ωφελήσουν από εδώ και πέρα.
Μάθε κάτι καινούργιο. Μην σταματάς ποτέ να μαθαίνεις κάτι. Ακόμα και στο σπίτι μπορείς να κάνεις online μαθήματα χορού, γυμναστικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας, μαγειρικής και για ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το να μαθαίνεις κάτι καινούργιο ξυπνάει τον εγκέφαλό σου και σε αναζωογονεί. Μην σταματάς να το κάνεις.Ασχολήσου με την κηπουρική. Φύτεψε ακόμα κι ένα λουλούδι στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου. Αν έχεις τη δυνατότητα μπορείς να δημιουργήσεις και τον δικό σου κήπο είτε με φυτά και λουλούδια είτε με τα δικά σου βιολογικά προϊόντα, ώστε να τρέφεσαι και πιο υγιεινά, αλλά και να δώσεις και μια ανάσα στον πλανήτη. Μην βιαστείς να πεις όχι. Σκέψου το!
Κάνε οικονομία. Και φυσικά θα σου βγει σε καλό. Μην παραγγέλνεις απ’ έξω, προτίμησε το σπιτικό φαγητό και τον καφέ που εσύ θα φτιάξεις. Έτσι θα μαζέψεις περισσότερα χρήματα, τα οποία μπορείς να χαλάσεις μετά την καραντίνα σε κάτι που θες πολύ να κάνεις ή να αγοράσεις.Διαχείριση χρημάτων στην εποχή του κορονοϊού! Δυνάμωσε το μυαλό σου! Όσο περισσότερο εξασκείς το μυαλό σου, τόσο πιο δυνατό γίνεται. Το μυαλό πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση, ειδικά όσο μεγαλώνεις. Και μ’ αυτά τα tips θα το καταφέρεις.Μάθε να κοιμάσαι σωστά και καλά. Το να κοιμάσαι 3-4 ώρες δεν είναι αρκετό φυσικά και μόνο καλό δεν σου κάνει. Τώρα που έχεις χρόνο είναι ευκαιρία να κοιμάσαι περισσότερο, συμπληρώνοντας τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου την ημέρα. Είναι για το καλό σου!
Πέρνα τον χρόνο σου εκτός οθόνης. Όσο μπορείς φυσικά, γιατί δεν είναι πάντα εύκολο και εφικτό. Ωστόσο, είναι μια συνήθεια που είναι καλό να έχεις. Όσο λιγότερο χρόνο περνάς μπροστά από το κινητό και τον υπολογιστή σου, τόσο το καλύτερο.Κάνε την καθαριότητα συνήθεια. Αν το να πλένεις συχνά τα χέρια σου και να καθαρίζεις το σπίτι αρκετές φορές μες τη βδομάδα δεν ήταν μες τις συνήθειές σου, τότε είναι μια καλή ευκαιρία να μπει η καθαριότητα για τα καλά στη ζωή σου!Ενδυνάμωσε τη σχέση σου με τον εαυτό σου! Αν ήξερες πόσο σημαντικό είναι, θα το είχες κάνει ήδη. Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου, συζήτα μαζί του, κάνε διαλογισμό, κάνε μέσω Skype τη συνεδρία με τον ψυχοθεραπευτή σου και δούλεψε με τον αυτό σου, προκειμένου να γίνει καλύτερο το μέσα σου. Εκμεταλλεύσου αυτό τον χρόνο για να ενδυναμώσεις τη σχέση σου με σένα. Ίσως όταν το καταφέρεις να μην σου φαίνεται τόσο άσχημο το ότι μένεις μες το σπίτι!

Φυσικά και όλες αυτές τις συνήθειες αξίζει να τις κρατήσεις στη ζωή σου και μετά την καραντίνα για να βελτιώσεις τη ζωή και την καθημερινότητά σου! 

Διάβασε ακόμα:

5 πράγματα να κάνεις για τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Photo: Pexels

Το άρθρο Οι ευεργετικές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις στην καραντίνα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα