Πώς να βελτιώσεις την διατροφή σου στην καραντίνα; Οι πιο έξυπνες και απλές συμβουλές που χρειάζεσαι όσο μένεις σπίτι

12:57 26/11/2020 - Πηγή: iPop

Τώρα που είσαι σπίτι είναι ευκαιρία να κάνεις όσα τόσο καιρό δεν μπορούσες και δεν προλάβαινες. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, μπορείς να βελτιώσεις την διατροφή στην καραντίνα, κάνοντάς τη πιο ισορροπημένη και υγιεινή.

Καραντίνα και πολλές ώρες στο σπίτι δεν σημαίνουν απαραίτητα καθισιό και αύξηση βάρους. Στο lockdown όχι απλά δεν θα πάρεις βάρος, αλλά θα βελτιώσεις σημαντικά και την διατροφή σου, αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές. Μάλιστα, αν κάνεις και γυμναστική, ίσως τελικά να χάσεις και βάρος στην καραντίνα.

Πώς να
βελτιώσεις την διατροφή στην καραντίνα;

Νερό, νερό, πολύ νερό

Έχουμε πει τόσες φορές πως η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Δεν χρειάζεται να είναι Καλοκαίρι και να κάνει ζέστη για να πιεις νερό. Άλλωστε, δεν χρειάζεται και πολύ για να αφυδατωθείς. Ένα ακόμα θετικό με το νερό πέρα από την ενυδάτωση; Σου δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού και τρως λιγότερο φαγητό.

Μαγείρεψε και ξέχνα το delivery

Μιας και είσαι σπίτι είναι ευκαιρία να σταματήσεις να τρως απ’ έξω. Βγάλε το junk food απ’ τη ζωή σου και δεν θα χάσεις. Προτίμησε να μαγειρεύεις από το να καταφεύγεις στην εύκολη λύση και να παραγγέλνεις συνεχώς. Το σπιτικό φαγητό είναι γεμάτο με συστατικά που χρειάζεσαι και φυσικά είναι πολύ πιο υγιεινό. Στην τελική αν θες να φας σουβλάκι φτιάξτο μόνος σου, να ξέρεις και τι βάζεις μέσα.

Unsplash/Le Creuset

Λίγα ψώνια και καλά

Οργανώσου και πήγαινε στο σούπερ μάρκετ με λίστα. Μην μείνεις με τις ώρες εκεί, γιατί θα επηρεαστείς και θα ψωνίσεις σοκολάτες, πατατάκια, κι άλλα ανθυγιεινά τρόφιμα που δεν σου χρειάζονται. Ψώνισε, λοιπόν, μόνο τα απαραίτητα. Οικονομία και υγιεινή διατροφή!

Εμπλούτισε τη διατροφή σου

Βάλε την ποικιλία στη διατροφή σου και μην προσπαθείς να τρως μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων. Όλα για κάποιον λόγο χρειάζονται. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως μια ισορροπημένη διατροφή, όπως η μεσογειακή, στηρίζεται στην ποικιλία. Ψάρια, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, γαλακτοκομικά, λάδι, ξηροί καρποί, κοτόπουλο, δεν μπορούν να λείπουν από την διατροφή σου.

Pexels

Αυτή είναι η διατροφή της καραντίνας και όσα θα πρέπει ν’ αποφύγεις!

Μην παραλείπεις γεύματα

Είναι μια καλή ευκαιρία να τρως με το… ρολόι! Αν είσαι από αυτούς που λείπουν όλοι μέρα στη δουλειά και ξεχνάνε να τρώνε, τότε να η ευκαιρία σου. Τώρα που δουλεύεις απ’ το σπίτι, φρόντισε στα διαλείμματα της δουλειάς -ελπίζουμε να κάνεις- να τρως μικρά γεύματα, που θα σε κάνουν και πιο αποδοτικό.

Δουλεύεις απ’ το σπίτι κι έχεις χαλάσει τη διατροφή σου; Βρήκαμε τα πιο υγιεινά σνακ για σένα

Πες ναι στα φρούτα και τα λαχανικά

Τα αφήσαμε τελευταία γιατί ξέρουμε πως είναι κάτι που ακούς συνέχεια, αλλά δεν θες να το κάνεις. Αν θες, όμως, μια ισορροπημένη διατροφή δεν γίνεται να μην εντάξει στο πρόγραμμά σου τα φρούτα και τα λαχανικά. Έχουν όλες τις βιταμίνες που χρειάζεσαι, συν του ότι ενισχύουν και το ανοσοποιητικό σου.

Μην χάσεις την ευκαιρία που σου δίνεται και απόκτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από την καραντίνα. Κάνε γυμναστική, φάε σπιτικό φαγητό, φρούτα, λαχανικά, μην παραλείπεις γεύματα, ακόμα και το πρωινό και απόφυγε το αλκοόλ, τα γλυκά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Όλα αυτά μόνο καλό μπορούν να σου κάνουν και να σε ωφελήσουν από εδώ και πέρα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να βελτιώσεις την διατροφή σου στην καραντίνα; Οι πιο έξυπνες και απλές συμβουλές που χρειάζεσαι όσο μένεις σπίτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα