5+1 σημεία του σώματος που πλένεις λάθος τόσα χρόνια. Ποια από αυτά ξεχνάς εντελώς να καθαρίσεις;

12:03 26/11/2020 - Πηγή: iPop

Θες να είσαι καθαρός όλη την ώρα και καλά κάνεις. Προσπαθείς να διατηρείς την υγιεινή σου και το μπάνιο για σένα είναι πολύ σημαντικό. Όμως, υπάρχουν σημεία του σώματος που δεν πλένεις σωστά τόσα χρόνια κι αν θες να λες ότι είσαι καθαρός πρέπει να αλλάξει αυτό.

Η καθαριότητα και η σωστή υγιεινή είναι το Α και το Ω και το μπάνιο ή το πλύσιμο ακόμα και των χεριών δεν είναι απλά μια ρουτίνα ή μια συνήθεια, αλλά μια τακτική που πολύ σωστά πρέπει να ακολουθείς. Ωστόσο, μάλλον δεν πλένεσαι τόσο καλά όσο νομίζεις. Στο σώμα σου υπάρχουν

χιλιάδες βακτήρια που ζουν σε μέρη που ξεχνάς να καθαρίσεις κι απλά νομίζεις πως αν τρέξει λίγο το νερό καθάρισαν. Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γι’ αυτό μάθε ποια είναι αυτά τα μέρη του σώματος και ξεκίνα να τα πλένεις πιο σχολαστικά.

Τα σημεία του σώματος που δεν πλένεις σωστά όλα αυτά τα χρόνια

Αφαλός

Είναι το πιο βρώμικο σημείο του ανθρώπινου σώματος και εξακολουθείς να μην το πλένεις. Παραδέξου το, ξεχνάς κι εσύ να τον πλύνεις όταν κάνεις μπάνιο. Κι όμως, στο μικρό αυτό σημείο του σώματος με τις πυκνές πτυχώσεις συγκεντρώνονται χιλιάδες βακτήρια, που με ένα απλό ντους δεν απομακρύνονται από το σώμα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων τείνει να παραμελεί αυτό το σημείο του ανθρώπινου σώματος, με αποτέλεσμα να μαζεύονται συνεχώς μικρόβια. Ωστόσο, όταν τον καθαρίζεις πρόσεχε μην δημιουργηθεί ερεθισμός, αφού είναι ένα αρκετά ευαίσθητο σημείο.

Αγκώνας

“Έλα μωρέ, ποιος καθαρίζει τους αγκώνες του” λες από μέσα σου. Λάθος! Έχεις παρατηρήσει πως μερικές φορές οι αγκώνες σου είναι πιο σκουρόχρωμοι; Αυτό δεν είναι τυχαίο! Συνήθως οφείλεται στο γεγονός ότι εκεί συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα οποία και πρέπει να αφαιρείς μία-δύο φορές την εβδομάδα με απολέπιση, τρίβοντας με απαλές κινήσεις.

Pexels/Craig Adderley

Πόδια

Μπαίνεις στο μπάνιο, λούζεσαι, πλένεις και το σώμα σου όπως όπως, ξεπλένεσαι και τέλος. Όμως, ξέχασες τα πόδια σου. Νομίζεις δηλαδή πως επειδή βρέχονται καθαρίζονται κιόλας; Τα πόδια έχουν περίπου 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες και σε συνδυασμό με τα βακτήρια που ζουν πάνω τους, αυτό δημιουργεί μια μάλλον άσχημη μυρωδιά. Αυτός είναι μόνος ένας πολύ απλός λόγος για να τα πλένεις καθημερινά.

Διάβασε αναλυτικά γιατί πρέπει να πλένεις τα πόδια στο ντους. Οι λόγοι είναι πολλοί!

Αυτιά

Άλλες φορές τα ξεχνάς κι άλλες απλά τα καθαρίζεις λάθος. Σε κάθε περίπτωση, τα αυτιά σου θέλουν καθάρισμα αλλά προσεκτικά. Η χρήση της μπατονέτας -ειδικά αν την πιέζεις προς το εσωτερικό του αυτιού- δεν κάνει και τόσο καλό, αφού μπορεί να προκαλέσεις μικροτραυματισμούς. Ωστόσο, μπορείς κάλλιστα να την χρησιμοποιήσεις για το εξωτερικό μέρος του αυτιού σου.

Πλάτη

Ένα ακόμα μέρος του σώματος που ξεχνάς να καθαρίσεις. Λούζεσαι και νομίζεις πως επειδή πέφτει νερό στην πλάτη σου την έπλυνες κιόλας. Φυσικά και όχι. Η πλάτη σου χρειάζεται περισσότερο πλύσιμο, γι’ αυτό ξεκίνα να την θυμάσαι κάθε φορά που μπαίνεις στο ντους κι όχι μια φορά το μήνα.

Freepik

Ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω απ’ τα νύχια

Μπορεί να πλένεις συχνά τα χέρια σου, όμως ίσως και όχι τόσο σωστά. Πλένεις μόνο ένα μέρος των χεριών σου, αλλά χέρι δεν είναι μόνο οι παλάμες. Μικρόβια κρύβονται ακόμα και ανάμεσα στα δάχτυλα και στα νύχια, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να τρίβεις καλά τα χέρια σου, όταν τα πλένεις.

Πώς να πλένεις σωστά τα χέρια σου; Όσα πρέπει να αποφεύγεις αν θες να διατηρήσεις την υγιεινή τους!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5+1 σημεία του σώματος που πλένεις λάθος τόσα χρόνια. Ποια από αυτά ξεχνάς εντελώς να καθαρίσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα