Πώς να τραβάς καλύτερες φωτογραφίες

17:39 12/7/2020 - Πηγή: iPop

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και αυτό το ξέρουμε όλοι! Είμαστε στην πλειοψηφία με ένα κινητό στο χέρι και φωτογραφίζουμε τα πάντα γύρω μας, έπειτα τα ανεβάζουμε στα social media και πάει λέγοντας. Τι θα έλεγες αν σου έλεγα ότι σου έχω βρει μερικά tips για να βελτιώσεις τη φωτογραφία σου; Ο οδηγός για να τραβάς καλύτερες φωτογραφίες είναι εδώ! 

Οδηγός για καλύτερες φωτογραφίεςΕνεργοποίησε το πλέγμα

Η λειτουργία πλέγμα στις φωτογραφίες είναι αυτή η οποία θα σε βοηθήσει να κεντράρεις

καλύτερα το κάδρο σου! Στην ουσία στην οθόνη του κινητού σου θα εμφανιστούν γραμμές σαν αυτές που έχει το χαρτί μιλιμετρέ αλλά με εννιά μεγαλύτερα κουτάκια. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη αίσθηση του κέντρου της φωτογραφίας που θα τραβήξεις και συνεπώς θα έχεις και καλύτερο αποτέλεσμα.

Εστίασε στο σημείο που θες να φωτογραφήσεις

Έχεις βρει τι θες να φωτογραφήσεις, έχεις ανοίξει την κάμερα του κινητού σου και είσαι έτοιμος να πατήσεις το κουμπί και να τραβήξεις τη φωτογραφία. Περίμενε! Πάτα παρατεταμένα πάνω στην οθόνη στο αντικείμενο που θες να εστιάσει η κάμερα ώστε να βγει λίγο πιο καθαρό από την υπόλοιπη φωτογραφία.

Στήσε τη φωτογραφία

Κάποιοι φωτογράφοι υποστηρίζουν ότι όταν έχεις να κάνεις με ένα φόντο το οποίο έχει πολύ πληροφορία, όπως για παράδειγμα ένας δρόμος με αυτοκίνητα, θα πρέπει το αντικείμενο της φωτογραφίας να μην είναι στο κέντρο. Θα πρέπει αν φωτογραφίζεις κάποιον άνθρωπο να τον στήσεις περίπου στα 3/4 της φωτογραφίας, δηλαδή λίγο πιο δεξιά ή λίγο πιο αριστερά από το κέντρο. Εκτός αν έχεις κάποιο φόντο με απόλυτη συμμετρία δεξιά και αριστερά από το κέντρο, τότε προτίμησε να στήσεις το μοντέλο σου στο κέντρο.

Προτίμησε ένα άδειο φόντο

Για να τραβάς καλύτερες φωτογραφίες χωρίς κόπο προτίμησε ένα άδειο φόντο έτσι ώστε το αντικείμενο που φωτογραφίζεις να ξεχωρίζει από μόνο του. Λέγοντας άδειο φόντο εννοούμε μία ταπετσαρία ή έναν τοίχο. Κάνε μία δοκιμή και θα καταλάβεις τι εννοούμε!

Άλλαξε την οπτική σου γωνία

Το κινητό είναι μία συσκευή η οποία είναι μικρή σε μέγεθος και συνεπώς σε βοηθάει χωρίς κόπο να τη στήσεις σε διαφορετικές γωνίες. Προσπάθησε λοιπόν να αλλάξεις την οπτική γωνία από την οποία τραβάς τη φωτογραφία σου! Σκέψου, για παράδειγμα, πως και από που θα έβλεπες το κάδρο σου αν ήσουν μυρμήγκι.. Άρα χαμήλωσε την οθόνη και γύρε το φακό του κινητού σου προς τα πάνω θα καταλάβεις αμέσως τι εννοούμε.

Τώρα που ξέρεις πως να τραβάς καλύτερες φωτογραφίες μπορείς να δοκιμάσεις και τα ειδικά εφέ που υπάρχουν στο κινητό σου ή σε διάφορες εφαρμογές και να απογειώσεις το αποτέλεσμα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Tips για να βγάλεις την τέλεια καλοκαιρινή φωτογραφία!

Photo: Freepik

Το άρθρο Πώς να τραβάς καλύτερες φωτογραφίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα