Πώς να «στρωθείς» γρήγορα στο διάβασμα!

22:08 12/6/2019 - Πηγή: iPop
Κινούμαστε σε ρυθμούς όχι μόνο εκλογών, αλλά και εξεταστικής και Πανελληνίων. Γι’ αυτό και το απαραίτητο αυτή τη στιγμή είναι να βρεις τους ρυθμούς σου στο διάβασμα.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι διαβάσματος, που θα σου εγγυηθούν την επιτυχία σου στο μάθημα που θα δώσεις αύριο. Όμως, υπάρχουν κάποια tips, που αν τα ακολουθήσεις θα σε βοηθήσουν πολύ να συγκεντρωθείς εύκολα και γρήγορα στο διάβασμα.

Κλείσε την τηλεόραση και το κινητό

Σταμάτα να διαβάζεις με ανοιχτή την τηλεόραση μπροστά σου, νομίζοντας ότι θα καταφέρεις να μην

χαζέψεις, γιατί σίγουρα θα έρθει η ώρα που το μόνο που θα βλέπεις θα είναι το πρωινάδικο. Κλείσε, φυσικά, και το ίντερνετ στο κινητό σου και άφησέ το σχετικά μακριά, προκειμένου να μην μπεις στον πειρασμό να ανοίξεις το facebook ή το instagram για να κάνεις story ή να κανονίσεις με την παρέα σου πότε θα βγείτε.

Τελείωσε με τις υποχρεώσεις σου

Πριν καθίσεις για διάβασμα, φρόντισε να έχεις αφήσει πίσω σου οτιδήποτε άλλο, όπως το να στρώσεις το κρεβάτι σου, να φας, να στείλεις ένα μήνυμα ή να πας τουαλέτα. Καλά ναι, αν χρειαστεί θα πας προφανώς, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγεις ό,τι υπάρχει περίπτωση να σε σηκώσει από την καρέκλα.

Πάρε ό,τι χρειάζεσαι

Φρόντισε ό,τι χρειάζεσαι για το διάβασμά σου να το έχεις μαζί σου. Μην ψάχνεις σ’ όλο του σπίτι την ώρα που διαβάζεις το στυλό ή το μαρκαδοράκι σου ή εκείνο το βιβλίο που τώρα θυμήθηκες ότι υπάρχει. Ό,τι χρειάζεσαι να το έχεις ήδη μαζί σου, πάνω στο γραφείο σου και αυτό περιλαμβάνει και νερό ή το σνακ που θα θελήσεις σε λίγο να φας.

Βάλε χρονικά όρια

Και τι εννοώ με αυτό; Για παράδειγμα, πες ότι μέσα στις επόμενες δύο ώρες θα ‘χεις τελειώσει το 3ο κεφάλαιο ή ότι μέχρι να βγεις θα ‘χεις λύσει αυτές τις ασκήσεις ή ακόμα καλύτερα μέχρι να φας θα έχεις τελειώσει το διάβασμα. Αν δεν σου βγει μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχεις θέσει, πίεσε κι άλλο τον εαυτό σου μέχρι να βγάλεις την ύλη που πρέπει.

Διάβασε με φίλους

Ίσως να σε βοηθούσε να διαβάσεις με την παρέα σου από τη σχολή. Όσο πιο μικρή, βέβαια, η παρέα τόσο το καλύτερο για να μην αποσυντονίζεστε. Αν έχεις έναν καλό φίλο από τη σχολή πρότεινέ του να έρθει σπίτι σου ή να πας εσύ σπίτι του για να διαβάσετε μαζί, συγκεντρώνοντας τις σημειώσεις σας, παρακινώντας ο ένας τον άλλο και λύνοντας ο ένας τις απορίες του άλλου.

Είμαι σίγουρη ότι με αυτά τα tips όχι απλά θα «στρωθείς» γρήγορα στο διάβασμα, αλλά και ότι θα αποδώσεις εξαιρετικά και θα έχεις τα επιθυμητά σου αποτελέσματα!

Διάβασε ακόμα:

5 τρόποι που σου υπόσχονται την απόλυτη επιτυχία στην εξεταστική

Photo: Pixabay.com

Το άρθρο Πώς να «στρωθείς» γρήγορα στο διάβασμα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos