Πώς να προετοιμαστείς για την επόμενη επίσκεψη στον γυναικολόγο;

16:07 19/11/2019 - Πηγή: iPop

Η επίσκεψη στον γυναικολόγο είναι πέρα για πέρα σημαντική, ωστόσο σε πολλές γυναίκες προκαλεί ένα άγχος, μια αμηχανία. Πώς να προετοιμαστείς για την επόμενη επίσκεψη στον γυναικολόγο;

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να μην χάνεις την επίσκεψη στον γυναικολόγο για διάφορα γυναικολογικά ζητήματα. Μπορεί να νιώθεις και να είσαι υγιής αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παραβλέψεις την επίσκεψη.

Η περίοδος είναι εξαιρετικά σημαντική ως δείγμα της υγείας σου, καθώς και της θερμοκρασίας, των πνευμόνων,

του παλμού και της πίεσης του αίματος.

Και ό,τι απορία έχεις θα σου στη λύσει ο γυναικολόγος, τον οποίο και πρέπει να εμπιστεύεσαι.

Εσύ πρέπει να δίνεις προσοχή και να ακούς το σώμα σου, καθώς είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών, τις οποίες πληροφορίες αργότερα θα μοιραστείς με τον γυναικολόγο σου.

Το σημάδι για τον καρκίνο του μαστού που όλες οι γυναίκες αγνοούν!

Όσα πρέπει να αναφέρεις σε κάθε επίσκεψη στον γυναικολόγοΠόνος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την περίοδο

Οι έντονες εμμηνορροϊκές κράμπες συνήθως ξεκινούν πριν από την εμμηνόπαυση και διαρκούν κατά μέσο όρο τρεις ημέρες. Στο ραντεβού, πολλές γυναίκες δεν αναφέρουν το πόσο πονάνε κατά την περίοδο και δεν εκφράζουν τις ανησυχίες τους.

Είναι σημαντικό να συζητήσεις την όλη ταλαιπωρία, καθώς οι επώδυνες περίοδοι μπορεί να είναι ένα σημάδι ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων, λοίμωξης ή κύστεων των ωοθηκών. Είναι σημαντικό να πεις στον γιατρό σου να παίρνεις παυσίπονα, αν νιώθεις έντονο πόνο στην περίοδο ή κατά τη διάρκεια του σεξ.

Για τη διάρκεια της περιόδου

Αν έχεις μεγάλη περίοδο (διαρκεί περισσότερο από 7 ημέρες) ή έντονη αιμορραγία, τότε θα πρέπει να το συζητήσεις με τον γιατρό σου τις πιθανότητες αντοχής στην ινσουλίνη, των ινομυωμάτων και της ενδομητρίωσης.

Μπορεί να οφείλεται στην κυριαρχία των οιστρογόνων και τα χαμηλά επίπεδα θυρεοειδούς. Ο ορμονικός έλεγχος είναι απαραίτητος και ο γιατρός σου θα σε κατευθύνει αναλόγως.

Φυσικά και όταν ο κύκλος σου είναι πιο μικρός και δεν έχεις κανονική ροή, πρέπει να το επισημάνεις.

Μικρός κύκλος

Κύκλοι μικρότεροι από 21 ημέρες πρέπει να εξεταστούν. Μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη ωορρηξίας και να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης.

Είναι σημαντικό να παρακολουθείς τη βασική θερμοκρασία σώματος για να σχηματίσει ο γιατρός μια εικόνα για πιθανή ωορρηξία. Όταν επισκέπτεσαι το γιατρό, μοιράσου τις ανησυχίες σου μαζί του.

Δεν πρέπει να φοβάσαι ή να ντρέπεσαι στον γυναικολόγο. Είναι σημαντικό να εκφράζεις την παραμικρή σου σκέψη και ανησυχία και να λύσεις κι εσύ βασικές απορίες που έχεις.

Το ανθρώπινο σώμα είναι περίπλοκο και μοναδικό για τον κάθε άνθρωπο.Κι αν δίνεις σημασία στα συμπτώματα και μιλάς για αυτά, αυτό είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διάγνωση.

Κάνε συζήτηση με τον γυναικολόγο σου, θα σε βοηθήσει να μάθεις περισσότερα πράγματα για το σώμα σου.

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα ο γυναικολόγος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις

Photo: unsplash/Eric Rothermel

Το άρθρο Πώς να προετοιμαστείς για την επόμενη επίσκεψη στον γυναικολόγο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα