Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις ένα ξεσκατάρισμα στη ντουλάπα σου!

15:16 19/11/2019 - Πηγή: iPop

Less is more… θα το λέμε ξανά και ξανά. Μπορεί εσύ να στέκεσαι απέναντι από την ντουλάπα σου και να σκέφτεσαι «δεν έχω τίποτα να φορέσω», ωστόσο ένα ξεσκατάρισμα στη ντουλάπα είναι ιδανικό για κάθε εποχή.

Στο πλαίσιο της λιγάκι καταναλωτικής μας κουλτούρας, οι ντουλάπες γεμίζουν εύκολα με ρούχα που έχουμε φορέσει μια φορά, ρούχα που δεν χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα και δεν ταιριάζουν με το στιλ μας. Γιατί τα έχεις; Γιατί μπορεί κάποτε να ήταν στη μόδα ή να είναι ακόμη και να τα θεώρησες καλή ιδέα…

Το ξεσκατάρισμα στη ντουλάπα απαιτεί χρόνο, ενέργεια και σωστές αποφάσεις.

Tips
για να κάνεις το ξεσκατάρισμα στη ντουλάπα πιο εύκολοΔώσε χρόνο

Αν ο καθαρισμός και η οργάνωση δεν είναι οι αγαπημένες σου δραστηριότητες, τότε θα θέλεις να τελειώνεις με αυτή τη διαδικασία, να τη βγάλεις γρήγορα από πάνω σου.

Ωστόσο, για να ολοκληρώσεις τη δουλειά και να την κάνεις σωστά ώστε να μην επανέρχεσαι κάθε μήνα… χρειάζεσαι λίγο χρόνο.

Pexels

Μπορεί η σκέψη για να ανανεώσεις τη ντουλάπα σου να σου φαίνεται πολύ βαρετή και να κάνεις να τα πάντα για να το αποφύγεις, γι’ αυτό θα ήταν καλό να «χωρίσεις» τη ντουλάπα σου σε τμήματα και να προγραμματίσεις τον χρόνο σου για κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Μπορείς να πάρεις και έναν φίλο σου για παρέα! Μπορεί να θέλεις να ξεκινήσεις από τα πιο «ήπια», όπως τα εσώρουχα και τις κάλτσες (ναι, κι εκεί σίγουρα χρειάζεσαι ένα ξεσκατάρισμα) και στη συνέχεια να προχωρήσεις στα πιο «βαριά».

Στο τέλος θα δικαιωθείς. Μια μέρα θα ξυπνήσεις και θα δεις μια ντουλάπα μόνο με ρούχα που αγαπάς και σου αρέσει να φοράς.

Προβλήματα με τα ρούχα που όλοι αντιμετωπίζουμε και μας εκνευρίζουν!

Σκέψου τις συνθήκες

Πρέπει να σκεφτείς τις συνθήκες κάθε φορά. Δηλαδή, να βρεις το προσωπικό σου στιλ, τι σου αρέσει αλλά να λάβεις υπόψη και πού ζεις, ποιος είναι ο τρόπος ζωής που ακολουθείς και γιατί έχεις το κάθε «κομμάτι» στην ντουλάπα σου.

Σκέψου τον καιρό στην περιοχή που ζεις και μην έχεις περιττά πράγματα. Κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου τον τρόπο ζωής σου: Εργάζεσαι σε ένα γραφείο; Μένεις σπίτι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας; Πηγαίνεις συχνά σε event; Τρέχεις πίσω από τα παιδιά; Αυτές οι ερωτήσεις είναι σημαντικές για να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι και τι όχι.

Επενδύουμε όχι μόνο τα χρήματα, αλλά και συναισθήματα στα ρούχα μας, καθώς είναι συχνά μια επέκταση της ταυτότητάς μας. Έτσι, ενώ έχει νόημα να κρατάς μερικά κομμάτια που σημαίνουν πολλά για σένα,αλλά ορισμένα θα πρέπει να τα πετάξεις, να τα δωρίσεις αναλόγως την κατάστασή τους.

Ρώτα τον εαυτό σου: Το έχω φορέσει τους τελευταίους τρεις μήνες; Μπορώ να δημιουργήσω τρία νέα outfits με αυτό το κομμάτι;;;

Δεν χρειάζεται να κρατάς ρούχα που δεν χρειάζεσαι ή δεν σε βολεύουν, ρούχα που έχεις να φορέσεις πολύ καιρό. Μπορείς να τα δωρίσεις κι αν η κατάστασή τους δεν είναι καλή… γιατί τα κρατάς ακόμη;

Είπαμε… less is more.

Διαβάστε επίσης:

Τα ρούχα online VS τα ρούχα στην πραγματικότητα: Επικές φωτογραφίες!

Photo: Pexels

Το άρθρο Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις ένα ξεσκατάρισμα στη ντουλάπα σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα