Πώς να μην πάρεις κιλά κατά τη διάρκεια των γιορτών

20:45 4/12/2019 - Πηγή: iPop

Οι διακοπές κι όλες εκείνες οι περίοδοι όπου το φαγητό βρίσκεται στο επίκεντρο μπορεί να σου προκαλέσουν μεγάλο άγχος. «Κι αν πάρω κιλά κατά τη διάρκεια των γιορτών;», αναρωτιέσαι συνέχεια και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Τι θα έκανες εάν σου λέγαμε πως πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις βάρος στις γιορτές;

Οι διακοπές των Χριστουγέννων χωρίς αμφιβολία είναι γεμάτες προκλήσεις. Και μετά τις γιορτές, κάθε χρόνο αγωνίζεσαι να χάσεις τα κιλά που πήρες. Φέτος δεν χρειάζεται να το ζήσεις έτσι. Αρκεί να ακούσεις τι έχουμε να σου πούμε!

Παράμεινε σε φόρμα και στις γιορτές χωρίς

να χάνεις τον έλεγχο κάνοντας απλά έναν… προγραμματισμό!

FreepikΤι πρέπει να κάνεις για να μην πάρεις κιλά κατά τη διάρκεια των γιορτών;Ζήτησε από έναν διατροφολόγο να σου πει ποια θα πρέπει να είναι η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων ανάλογα με την ηλικία, το ύψος, το επίπεδο δραστηριότητας και το βάρος σου. Έχοντας ιδέα για το πόσες θερμίδες είναι ιδανικό να καταναλώνεις καθημερινά, θα μπορέσεις να βάλεις όρια στον εαυτό σου.2 μέρες πριν ξεκινήσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων ξεκίνα να καταγράφεις όλα όσα τρως. Γράψε ό,τι πραγματικά τρως και ψάξε στο Ίντερνετ σε πόσες θερμίδες αντιστοιχούν. Υπάρχουν πολύ εύχρηστα apps που μπορείς επίσης να κατεβάσεις στο κινητό σου, όπου βάζεις το τι τρως και το app σου υπολογίζει τις θερμίδες. Αυτό θα βάλει τον εγκέφαλό σου στο mood του να τρως πιο συνειδητά και να κάνεις λιγότερες ατασθαλίες.

wantedinrome.comΦτιάξε ένα πλάνο με όσα μπορείς να φας. Αναζήτησε στο Google ή με τη βοήθεια ενός διατροφολόγου μερικά γεύματα για τις διακοπές, τα οποία φυσικά περιέχουν συστατικά που δεν τρως κάθε μέρα, αλλά παραμένουν υγιεινά.Φάε φαγητά που πραγματικά αγαπάς! Εάν ζήσεις όλες τις γιορτές με τη σκέψη να μην πάρεις κιλά, θα καταλήξεις να έχεις το αντίθετο απ’ το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φυσικά και θα φας όλα αυτά τα νόστιμα πράγματα που υπάρχουν στο γιορτινό τραπέζι, απλά θα βάλεις ένα όριο στον εαυτό σου και δεν θα φας όλη την πιατέλα με τα παϊδάκια.Μην ξεχάσεις να γυμνάζεσαι. Το ότι είναι περίοδος χαλάρωσης και άδειας απ’ τη δουλειά, δεν σημαίνει πως παίρνεις άδεια κι απ’ τη γυμναστική! Αν φροντίσεις να ασκείσαι τις ημέρες των διακοπών, δεν θα χάσεις τη φόρμα σου!

Επίστρεψε στην ρουτίνα σου γρήγορα. Είναι ανθρώπινο και απόλυτως φυσιολογικό να περάσεις 1-2 μέρες μέσα στις γιορτές που θα φας κάτι παραπάνω και κάτι πιο ανθυγιεινό. Είναι πολύ σημαντικό να μην νιώθεις ενοχές γι’ αυτό και να καταλάβεις πως μια ζωή γεμάτη στερήσεις δεν είναι μια ευτυχισμένη ζωή. Απλά φρόντισε να επιστρέψεις γρήγορα στη ρουτίνα σου!Διάβασε και αυτό:

Αν δεν θέλεις να πάρεις κιλά στις γιορτές, αυτό είναι το μοναδικό hack!

Το άρθρο Πώς να μην πάρεις κιλά κατά τη διάρκεια των γιορτών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα