Πώς να κλείσω τις εκκρεμότητες στη δουλειά πριν φύγω για διακοπές

20:41 23/7/2021 - Πηγή: iPop

Είσαι στη φάση που ετοιμάζεσαι να φτιάξεις τις βαλίτσες σου και να φύγεις για διακοπές; Αν αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή σαν ένας υπολογιστής που έχει εκατό ταμπς ανοιχτά και λες: «κλείσε τις εκκρεμότητες στη δουλειά και φύγε ήσυχος για διακοπές», αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, τα τιπς που σου δίνω σήμερα ίσως είναι αυτά που χρειάζεσαι.

Φτιάξε ένα ημερολόγιο με τις ημέρες που σου μένουν μέχρι να φύγεις για την
άδειά σου.Σε ένα χαρτί γράψε όλες τις εκκρεμότητες που χρειάζεται να εργαστείς ώστε να κλείσουν αυτά τα ανοιχτά ταμπς.Pexels

Όλες! Ακόμα και αυτές που έχεις κρύψει κάτω-κάτω στο συρτάρι σου, τις κοιτάς κάθε πρωί και τις αφήνεις εκεί κάνοντας τα στραβά μάτια. Από τα χέρια σου θα περάσουν και αυτές, βγάλτες μια για πάντα από τη ζωή σου και ζήσε πια χωρίς το βάρος τους.

Καμιά φορά λένε ότι αυτά που αφήνουμε για αργότερα, είναι αυτά που θα μας πάνε στο επόμενο βήμα, αυτά που θα μας βοηθήσουμε να κάνουμε τη διαφορά και να περάσουμε στο επόμενο level. Τα αφήνουμε είτε γιατί είναι αντικειμενικά δύσκολα, είτε γιατί δεν θέλουμε να τα κάνουμε ή τέλος γιατί δεν μπορούμε. Κάνε μια αξιολόγηση τι απ΄ όλα αυτά συμβαίνει και εκτίμησε πώς μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω με αυτό το θέμα.

Στη λίστα με τις εργασίες που έχεις συγκεντρώσει κάνε έναν έλεγχο ή μικρές σημειώσεις για το τι πρέπει να ξέρεις, ποιος μπορεί να σε βοηθήσει, αν είναι κάποιο τασκ που χρειάζεται συνεργασία και βάλε στο πλάι ένα νούμερο.

Το νούμερο ένα θα είναι το πιο επείγον και το πιο σημαντικό που πρέπει να γίνει, το δύο το αμέσως επόμενο κλπ. Με αυτόν τον τρόπο θα δομήσεις τις προτεραιότητές σου αλλά και τη σημαντικότητα των εκκρεμοτήτων που σου έχουν μείνει. Κάνε έναν οραματισμό για πέντε λεπτά, ότι ολοκληρώνεις τις εργασίες αυτές. Σκέψου όσο πιο έντονα μπορείς τον εαυτό σου να διαγράφεις ένα ένα τα τασκ της λίστας σου. Νιώσε την ευχαρίστηση της ολοκλήρωσης και πόσο περήφανος θα αισθάνεσαι για τον εαυτό σου.Ξεκίνα την δουλειά! Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν ότι τα πρώτα 90 λεπτά της ημέρας είναι αυτά που είναι τα πιο παραγωγικά και δημιουργικά. Μην ξοδεύεις αυτόν τον χρόνο σε άσκοπο σκλοράρισμα στο Ίντερνετ, τα τηλέφωνα και κουβέντες με συναδέλφους. Κλείσε τα πάντα και βάλε ένα ρολογάκι και στρώσου στη δουλειά. (Υπάρχει βέβαια και η θεωρία που υποστηρίζει ότι για κάθε 50 λεπτά εργασίας χρειαζόμαστε 10 λεπτά ξεκούρασης).

Εσύ ξέρεις πώς εργάζεσαι καλύτερα, αλλά όπως και να έχει μην ξοδεύεις τον σούπερ παραγωγικό χρόνο που θα σου δώσει εγγυημένα αποτελέσματα.

Μην παραλείψεις να βάλεις μια επιβράβευση για τον εαυτό σου, εφόσον ολοκληρώσεις τις εκκρεμότητες της δουλειάς σου. Να είναι κάτι που ήθελες πολύ καιρό να σου πάρεις δώρο αλλά για τους δικούς σου λόγους δεν το έκανες. Αν η λίστα σου αυτή ολοκληρώθηκε σου αξίζει να σου πάρεις δώρο! Μπράβο σου για την καλή δουλειά, τη συνέπεια και τα αποτελέσματα! Μην παραλείπεις ποτέ να αναγνωρίζεις τις νίκες σου και τα επιτεύγματά σου.

Αυτά είναι τα τιπς μου για την παραγωγικότητα στη δουλειά μας και ένας τρόπος να κλείνουμε τις εκκρεμότητες που κάποιες φορές συσσωρεύονται! Μπορείς να τα χρησιμοποιείς αν θες και κάθε εργάσιμη εβδομάδα, είναι κάτι που εγγυημένα θα σε βοηθήσεις. Και κάτι τελευταίο μην ξεχνάς ότι η οργάνωση είναι πάντα σούπερ, αλλά η οργάνωση από μόνη της δεν κάνει τίποτα χωρίς τη Δράση και τη Δέσμευση! Καλή επιτυχία λοιπόν!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να κλείσω τις εκκρεμότητες στη δουλειά πριν φύγω για διακοπές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα