Ποιο είναι το πολιτισμικό… IQ σου; 8 ερωτήσεις για τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου. Πόσες θα απαντήσεις σωστά;

16:24 7/5/2021 - Πηγή: iPop

Με αυτό το τεστ για τα μουσεία μετράμε το… πολιτισμικό IQ σου μέσα από 8 ερωτήσεις! Κάποιες εύκολες, κάποιες μέτριες, κάποιες δύσκολες… Πόσες απ’ αυτές μπορείς να απαντήσεις σωστά;

Οι ερωτήσεις ποικίλλουν απ’ το πού βρίσκονται μερικά διάσημα έργα τέχνης, όπως πίνακες και γλυπτά, μέχρι το ποια είναι τα πιο διάσημα μουσεία που υποδέχονται τους περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν δεν μπορέσεις να βρεις όλες τις σωστές απαντήσεις, θα μάθεις 5 πράγματα παραπάνω σχετικά με

την ιστορία και τον πολιτισμό.

Κάνε το τεστ για τα μουσεία:Και μερικές γνώσεις παραπάνω…

Τα μουσεία αποτελούν πόλο έλξης σε όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι τουρίστες αναζητούν τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία στα μέρη που επισκέπτονται. Είναι τόσα πολλά και διαφορετικά τα είδη των μουσείων, που αποτελούν από μόνα τους έναν ολόκληρο μικρόκοσμο!

Συνήθως, τα διακρίνουμε ανάλογα με τα εκθέματά τους σε μουσεία: Καλών τεχνών, εφαρμοσμένων τεχνών, αρχαιολογικά, ανθρωπολογικά, εθνολογικά, ιστορικά, ιστορίας του πολιτισμού, επιστημών, τεχνολογικά, φυσικής ιστορίας.

Τα σύγχρονα μουσεία είναι συνήθως περισσότερο ειδικευμένα σε ένα συγκεκριμένο τομέα, όπως π.χ. μουσεία σύγχρονης τέχνης, μουσεία τοπικής ιστορίας, μουσεία λαϊκής τέχνης κ.λπ.

Δες εδώ πώς μπορείς να κάνεις online tour στα πιο περίφημα μουσεία του κόσμου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποιο είναι το πολιτισμικό… IQ σου; 8 ερωτήσεις για τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου. Πόσες θα απαντήσεις σωστά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα