Εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά

17:12 7/5/2021 - Πηγή: iPop

Εύκολη εκτέλεση, απλά υλικά, σοκολατένια δροσερή γεύση. Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο για να ξέρεις ήδη ότι θα αγαπήσεις αυτό το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά.

Αυτό το γλυκό θα μπορούσαμε να το πούμε και cheesecake σοκολάτας, αφού έχει βάση από μπισκότα κι από πάνω σοκολατένια μους!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:1 συσκευασία μπισκότα τύπου πτι μπερ (ή άλλα μπισκότα της επιλογής μας, μπορούν να είναι και με σοκολάτα)100 γραμμάρια βούτυρο σε
θερμοκρασία δωματίου ή λίγο ελαιόλαδο250 γραμμάρια κουβερτούρα της επιλογής μας (bitter ή γάλακτος)1 συσκευασία 200 ml κρέμα γάλακτος200 γραμμάρια τυρί κρέμα

Φανταστικό, υγιεινό και πανεύκολο γλυκό: Κρέμα με σπόρους τσία και topping της επιλογής σου!

Πώς θα φτιάξεις το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου;Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi και στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα.Σε ένα φορμάκι, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε κάτω το μείγμα με τα μπισκότα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε τα δύο συστατικά καλά μαζί.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφού γίνει χλιαρή, την βάζουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας.Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα πάνω απ’ τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.Όταν είναι έτοιμο, μπορούμε να γαρνίρουμε με το topping της επιλογής μας, όπως λίγη πραλίνα, κάποιο σιρόπι ή ξηρούς καρπούς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα