Πώς να φροντίσεις τα φυτά εσωτερικού χώρου; Τα tips που χρειάζεσαι!

15:31 7/6/2020 - Πηγή: iPop

Αγαπάς τα φυτά; Μήπως έχεις και μες το σπίτι; Αν ναι, τότε σου έχουμε όλα τα tips για τα φυτά εσωτερικού χώρου που πρέπει να γνωρίζεις για τη φροντίδα τους. 

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι υπέροχα, τα έχεις μες το σπίτι σου και σου φτιάχνουν τη μέρα και τη διάθεση. Τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία και τον ψυχισμό σου, ενώ μερικές έρευνες έχουν δείξει πως σε βοηθούν και να διαχειριστείς το άγχος σου. Επιπλέον, είναι υπέροχο να τα φροντίζεις, είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας. Όμως, πώς να τα φροντίζεις σωστά;

Tips για τα
φυτά εσωτερικού χώρου

Θέση 

Κι όμως το πού τοποθετείς τα φυτά σου παίζει σημαντικό ρόλο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου αγαπούν το φως του ήλιου, αλλά χωρίς οι ηλιαχτίδες του ηλίου να πέφτουν πάνω τους. Τοποθέτησέ τα σ’ ένα φωτεινό μέρος, αλλά που να μην έχει άμεση επαφή με τον ήλιο, αφού ίσως έτσι να κιτρινίσουν τα φύλλα τους.

Επιπλέον, μην τα τοποθετήσεις κοντά σε πηγές θερμότητας, όπως τα καλοριφέρ, αφού η υπερβολική θερμότητα μπορεί να τα ξεράνει.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία σου; 

Γλάστρα 

Σίγουρα όταν αγοράζεις φυτά εσωτερικού χώρου πρέπει να έχεις στο νου σου ότι ίσως χρειαστούν μεταφύτευση αργότερα. Ωστόσο, μην το μεταφυτεύσεις με το που το πάρεις αν δεν υπάρχει ανάγκη, αφού οι ρίζες είναι ακόμα ευαίσθητες. Όταν έρθει η ώρα της μεταφύτευσης, φρόντισε να επιλέξεις μια γλάστρα μεγαλύτερη από το μέγεθος του φυτού για να μπορούν οι ρίζες του να αναπτυχθούν άνετα.

Πότισμα 

Μην ξεχνάς πως το κάθε φυτό είναι διαφορετικό και χρειάζεται τη δικιά του ενυδάτωση. Σε γενικές γραμμές, όμως, δεν θέλουν κάθε μέρα πότισμα, συνήθως ένα ποτήρι νερό κάθε 3 μέρες είναι αρκετό. Όταν περνούν μερικές μέρες βάζε απαλά το δάχτυλό σου στο χώμα και βλέπε αν είναι υγρό, για να καταλάβεις αν επείγει το πότισμα ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό όταν αγοράζεις ένα φυτό εσωτερικού χώρου να ρωτάς πρώτα κάθε πότε χρειάζεται πότισμα, αν δεν γνωρίζεις.

View this post on Instagram

Quickly filling up this #plantshelf check out that #watermelonpeperomia

Keywords
Τυχαία Θέματα