Πήρες κιλά μέσα σε 1-2 μέρες; Αυτοί είναι οι λόγοι

14:50 7/6/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως πήρες κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως μέσα σε μια-δυο μέρες, χωρίς να το περιμένεις; Τι φταίει γι’ αυτά τα ξαφνικά κιλά; 

Ανέβηκες στη ζυγαριά μια-δυο μέρες μετά απ’ την τελευταία φορά που ‘χες ανέβει και τι να δεις; Πήρες βάρος και μάλιστα αρκετό. Πώς γίνεται τόσο γρήγορα; Μέσα σε λίγες ώρες, γιατί δεν είναι και τόσες πολλές οι 48 ώρες.

Τι μπορεί να φταίει που πήρες κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα; Ποιοι οι πιθανοί λόγοι;

Οι μύες σου έχουν κουραστεί

Εάν

ασχολείσαι ενεργά με τον αθλητισμό, τότε το σώμα σου αρχίζει να αποθηκεύει γλυκογόνο, το οποίο συνδέεται με το νερό κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας που απελευθερώνει ενέργεια για να λειτουργήσουν οι μύες σου. Παραπάνω νερό στους μύες, μπορεί να σου προσθέσει παραπάνω κιλά.

Τρως περισσότερο αλάτι από πριν

Εάν η ζυγαριά σε δείχνει επιπλέον κιλά μέσα σε μια μέρα, τότε για σκέψου… Μήπως κατανάλωσες κάτι πολύ αλμυρό τις τελευταίες μέρες; Ως αποτέλεσμα, το σώμα σου απάντησε με κατακράτηση υγρών και συνεπώς παραπάνω κιλά στη ζυγαριά. Μην αγχώνεσαι, χάνονται γρήγορα.

PexelsΕίσαι στις δύσκολες μέρες σου

Αν κατά τη διάρκεια της περιόδου σου πάρεις μερικά κιλά, μην ανησυχήσεις, είναι απολύτως φυσιολογικό. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας, διάφορες διαδικασίες συμβαίνουν στο σώμα, όπως ορμονικές αλλαγές, φούσκωμα και μείωση του μαγνησίου. Όταν η περίοδος τελειώσει, το πιο πιθανό είναι να φύγουν και τα κιλά αυτά.

Παίρνουμε κιλά κατά τη διάρκεια της περιόδου; Κι αν ναι, τι φταίει; 

Ζυγίστηκες σε διαφορετικές ώρες της ημέρας

Συνήθως είναι καλύτερο να ζυγίζεσαι το πρωί κι όχι το βράδυ κι αυτό διότι το πρωί, μετά τον ύπνο, ξυπνάς πιο ελαφρύς! Άσε που τη νύχτα, το σώμα ιδρώνει και χάνει πολύ νερό που επίσης μειώνει το βάρος. Γι’ αυτό είναι καλό να ζυγίζεσαι πάντα μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, όπως το πρωί κι όχι τη μία μέρα πρωί και την άλλη βράδυ.

Unsplash/ alan KOΈτρωγες περισσότερο απ’ το συνηθισμένο

Από τη στιγμή που θα φας χρειάζονται περίπου από 6 έως 8 ώρες για να περάσει το φαγητό από το στομάχι και το λεπτό έντερο. Στη συνέχεια, για 36 ώρες, το φαγητό κινείται μέσω του παχέος εντέρου. Συνολικά, η όλη διαδικασία -από τη στιγμή που θα καταπιείς το φαγητό σου έως τη στιγμή που θα φύγει από το σώμα σου ως κόπρανα- διαρκεί περίπου 2 έως 5 ημέρες. Αν έφαγες πάρα πολύ πριν από λίγες μέρες, τότε είναι λογικό η ζυγαριά να σε δείχνει παραπάνω, αφού η παραπάνω διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ωστόσο, είναι καλό να μην υπερβαίνεις συχνά τα όρια του φαγητού που τρως.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Πες μας ποιο μέρος του σώματός σου παίρνει πιο γρήγορα κιλά, να σου πούμε τον λόγο

Photo: nensuria / Freepik

Το άρθρο Πήρες κιλά μέσα σε 1-2 μέρες; Αυτοί είναι οι λόγοι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα