Πώς να δείχνεις περιποιημένος στις επαγγελματικές βιντεοκλήσεις σου;

11:04 22/11/2020 - Πηγή: iPop

Όλο αυτό το διάστημα που #μένουμεσπίτι, όσοι έχουν τη δυνατότητα δουλεύουν από εκεί κι αυτό μπορεί να σημαίνει ένα μόνο πράγμα: Οι επαγγελματικές συναντήσεις γίνονται πλέον μέσω βιντεοκλήσεων στο Skype, Zoom ή το FaceTime. Κι όταν έρθει η ώρα για βιντεοκλήση με τους συναδέλφους σου, είσαι πραγματικά έτοιμος να ανοίξεις την κάμερα του υπολογιστή σου; Είσαι περιποιημένος στις επαγγελματικές βιντεοκλήσεις σου;

Εάν δουλεύεις απ’ το σπίτι τις τελευταίες μέρες,

ίσως να έχεις αποφασίσει ότι θα περάσεις τη βάρδια με τις πιτζάμες σου, ότι δεν θα φτιάξεις τα μαλλιά σου γιατί δεν πρόκειται να σε δει κανείς και στην τελική μπορεί να δουλέψεις και απ’ το κρεβάτι σου. Τι γίνεται, όμως, όταν κατά τη διάρκεια της βάρδιας σου, χτυπάει απροειδοποίητα το Skype για video call με τους συναδέλφους και το αφεντικό σου;

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές που συλλέξαμε για εσένα, για να δείχνεις πάντα προετοιμασμένος και περιποιημένος στις επαγγελματικές βιντεοκλήσεις.

Ντύσου

Το καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο και απαιτεί μια παραπάνω προσπάθεια όταν δεν βγαίνεις απ’ το σπίτι, αλλά τις ώρες που δουλεύεις είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις το πρωί είναι να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι σου, να κάνεις ντους και να ντυθείς, δηλαδή ότι ακριβώς θα έκανες κι εάν πήγαινες στο γραφείο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φοράς κάθε μέρα το καλό σου κοστούμι για να πας απ’ το δωμάτιο στην τραπεζαρία. Μπορείς να προτιμήσεις ένα πουλόβερ ή ένα κλασικό sweatshirt με στρογγυλή λαιμόκοψη. Αυτό θα μπορούσε να ήταν αρκετό, μιας και στην κάμερα εμφανίζεσαι απ’ τη μέση και πάνω. Τώρα εάν θες κάτω να φοράς πιτζάμες, το αφήνουμε σε εσένα, απλά μην σηκωθείς κατά τη διάρκεια του Skype meeting.

Μην παραμελείς τη grooming ρουτίνα σου

Καλό θα ήταν ακόμη να μην παραμελείς τη grooming ρουτίνα σου, αυτές τις μέρες που δουλεύεις απ’ το σπίτι, κι αυτό γιατί θα είσαι αρκετά κοντά στην κάμερα, εκτός κι εάν κάθεσαι δύο μέτρα μακριά απ’ το laptop σου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις περιποιηθεί το δέρμα και τα μαλλιά σου, όπως ακριβώς το κάνεις πάντα.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να δείχνεις περιποιημένος στις επαγγελματικές βιντεοκλήσεις σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα