Πώς να boostάρεις την αυτοπεποίθηση οποιουδήποτε μέσα σε 5 λεπτά

19:05 21/1/2020 - Πηγή: iPop

Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική. Το ξέρεις από εσένα την ίδια καταρχάς! Και ξέρεις πόσο ευάλωτη νιώθεις όταν η αυτοπεποίθησή σου για κάποιον λόγο είναι πεσμένη και πόσο δυνατή αισθάνεσαι όταν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου! Κι επειδή ακριβώς το ξέρεις, μπορείς να βοηθήσεις τους γύρω σου να νιώθουν το ίδιο καλά. Σ’ αυτό το άρθρο θα μάθεις πώς να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση οποιουδήποτε μέσα σε 5 λεπτά!

Πώς να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση οποιουδήποτεΓιόρτασε τις επιτυχίες

Ξέρεις πόσο υπέροχο συναίσθημα είναι να σε συγχαίρουν για κάτι που κατάφερες. Κι αφού το ξέρεις,

φρόντισε να συγχαίρεις κι εσύ τους άλλους για τις επιτυχίες τους! Ένα μπράβο, μια καλή κουβέντα, ένα τσούγκρισμα είναι αρκετά για να κάνουν τον άλλο να χαρεί και να του ανέβει η αυτοπεποίθηση. Όλοι χρειαζόμαστε τέτοιες ενέσεις στην καθημερινότητά μας!

Δες όλες τις πλευρές του ατόμου

Κανένας άνθρωπος δεν έχει μόνο μια ιδιότητα. Για παράδειγμα, ο συνάδελφός σου είναι πολλά παραπάνω από ένας εργαζόμενος που τυχαίνει να είναι συνάδελφός σου. Γι’ αυτό φρόντιζε να βλέπεις και να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους γύρω σου ως ολοκληρωμένες οντότητες κι όχι μόνο με την ιδιότητά τους. Και να δείχνεις ότι τους θαυμάζεις για όλα όσα είναι!

Μάθε κάτι καινούργιο

Δείξε στον άνθρωπο στον οποίο θέλεις να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή του ότι μπορείς να μάθεις πράγματα από εκείνον! Πες του να σου δείξει, για παράδειγμα, πώς καταφέρνει να φτιάχνει τόσο όμορφα εικαστικά για το Facebook ή να σου δείξει μερικές κινήσεις χορού! Πίστεψέ μας, απλά και μόνο η πρόθεσή σου θα τον κάνει να νιώσει σημαντικός κι ότι έχει πράγματα να δώσει.

Μετάτρεψε την ανασφάλεια σε αυτοπεποίθηση σε δύο λεπτά!

Πρόσφερε στήριξη ή βοήθεια

Δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος γιατί αν υπήρχε θα ήταν απλά βαρετό. Καθένας μας χρειάζεται ένα χέρι βοήθειας, έναν ώμο για ψυχολογική υποστήριξη κι όταν καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ανθρώπους που θα μας προσφέρουν κάτι τέτοιο, νιώθουμε πολύ καλά. Γι’ αυτό μην ξεχνάς να είσαι εκεί γι’ αυτούς που αγαπάς, γι’ αυτούς που συμπαθείς, για τους συναδέλφους, τους γνωστούς αλλά και άγνωστους που μπορεί να περάσουν απ’ τη ζωή σου!

Δες ακόμα:

3 τρόποι να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση από έναν ψυχίατρο του Harvard

Photo: Pixabay

Το άρθρο Πώς να boostάρεις την αυτοπεποίθηση οποιουδήποτε μέσα σε 5 λεπτά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα