Πώς ν’ ακυρώσεις τα ραντεβού σου με επαγγελματισμό

22:02 19/5/2016 - Πηγή: iPop

Δείπνο με τον εργοδότη; Είπες ναι! Καφέ με το νέο μέλος της ομάδας στη δουλειά; Είπες ναι! Πρωινό με τον «κολλητό» από το γραφείο; Φυσικά και είπες ναι! Και τελικά όταν πήγες την επόμενη μέρα δουλειά τσέκαρες την ατζέντα σου και φυσικά ήταν όλη γεμάτη!

Και τώρα; Τώρα πρέπει ν’ ακυρώσεις μερικά από τα ραντεβού σου απλά και επαγγελματικά πάνω απ’ όλα!

Μην ακυρώσεις, επαναπρογραμμάτισε

Το προσπάθησες, το ξαναπροσπάθησες. Να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά αλλά και να βγεις με τον πελάτη δεν γίνεται. Αντί να το ακυρώσεις- το οποίο ακούγεται πιο άσχημο- επαναπρογραμμάτισε το ραντεβού σας.

Στείλε ένα πολύ ευγενικό email, εγκαίρως, και ζήτα να κανονίσετε το ραντεβού σας μια μέρα που είσαι σίγουρος 100% ότι θα μπορείς. Φυσικά επειδή το ανέβαλες εσύ την πρώτη φορά, πρέπει να δείξεις κάποια ευελιξία σχετικά με το πρόγραμμα του άλλου.

Όταν θες απλά ν’ ακυρώσεις το ραντεβού…

Είπες ναι από ευγένεια, αλλά δεν υπάρχει απλά καμία περίπτωση να πας στο ραντεβού με τον πρώην συνάδελφό σου που θέλει ν’ αναλύσετε τα πάντα για τον κλάδο σας και να σου θέσει τις απορίες του. Η λύση: Στέλνεις ένα email τέρμα ευγενικό, ζητάς συγγνώμη κι εξηγείς ότι το πρόγραμμά σου αυτό το μήνα είναι πολύ πιεσμένο κι ίσως είναι έτσι και τον επόμενο μήνα. Παράλληλα, του κάνεις γνωστό ότι μπορείς να λύσεις όλες τις απορίες του μέσω email.

Όταν ακυρώνεις μια εκδήλωση κι όχι ένα ραντεβού

Ακούγεται πιο εύκολο. Δεν θα στήσεις κάποιον, απλά δεν θα δώσεις το παρών σε μια εκδήλωση που διοργανώνει πιθανώς κάποιο άτομο με το οποίο δεν έχεις και πολλά πολλά. Εάν ισχύει αυτό, στείλε ένα email από νωρίς γνωστοποιώντας ότι δεν θα μπορέσεις να παραβρεθείς. Εάν είναι κάποιος κοντινός σου, πάρτον τηλέφωνο και άφησέ του να εννοηθεί ότι θα ξεπληρώσεις την απουσία σου με κάτι άλλο πχ έναν καφέ ή φαγητό.

Photo: Shutterstock

The post Πώς ν’ ακυρώσεις τα ραντεβού σου με επαγγελματισμό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα