Πως κόβω τα νύχια του μωρού μου;

10:30 4/9/2014 - Πηγή: iPop

Έγινες πρόσφατα μανούλα και έχεις ακόμα πολλές απορίες, μία εκ των οποίων είναι το πως κόβω τα νύχια του μωρού μου; Όχι, η απάντηση δεν είναι ότι το πηγαίνεις σε κάποια μανικιουρίστα ή ότι τα αφήνεις να μακρύνουν και τα κάνεις ένα εξαιρετικό γαλλικό μανικιούρ!

Τα νυχάκια του μωρού σου, πρέπει να είναι κομμένα πολύ κοντά για να μην γρατζουνάνε τόσο την πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα τους όσο και τους ανθρώπους τριγύρω τους αλλά κυρίως για να διατηρηθεί η βρεφική υγιεινή! Μπορεί να χρειάζεται ειδικός χειρισμός για να τα κόψεις αλλά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι

κιόλας! Η πρώτη φορά που θα χρειαστεί να κόψεις τα νύχια του μωρού σου σε χέρια και πόδια είναι όταν θα συμπληρώσει τους 3 πρώτους μήνες ζωής! Όλο το προηγούμενο διάστημα τα νυχάκια του είναι τόσο μαλακά που αφαιρούνται εύκολα ακόμη και με το χέρι. Από τον 3ο μήνα όμως και μετά, τα νύχια του μωρού αρχίζουν να σκληραίνουν και πρέπει να τα κόβεις αποκλειστικά με το ειδικό ψαλιδάκι για μωρά.

Πότε, όμως, είναι η ιδανική στιγμή για να το κάνεις; Αμέσως μετά το βραδινό μπάνιο, όπου το βρέφος έχει χαλαρώσει από την ένταση της ημέρας και τα νυχάκια του έχουν μαλακώσει από το νερό, έτσι και πιο ήρεμο θα είναι το μωράκι σου αλλά και πιο εύκολο θα είναι να τα κόψεις.

Πως θα το κάνεις; Πάρε το μωράκι σου αγκαλιά και βάλτο να καθίσει στα γόνατα σου ώστε να έχεις τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων του! Πίεσε ελαφρά το μαλακό τμήμα της άκρης των δαχτύλων προς τα κάτω και κόψε προσεκτικά. Με μία λίμα (ειδική για μωρά!) λιμάρισε προσεκτικά τις άκρες ώστε να μην είναι αιχμηρές!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Εάν, δεις λίγο αίμα, μην πανικοβληθείς, άσκησε λίγη πίεση και λίγη αντιβιοτική αλοιφή.

The post Πως κόβω τα νύχια του μωρού μου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα