Πώς η πολλή οικειότητα μπορεί να καταστρέψει τη σχέση; Όλα όσα πρέπει να προσέξεις

13:55 4/2/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, όμως δεν είναι. Η οικειότητα στη σχέση μπορεί αν την καταστρέψει, ακόμα κι αν νομίζεις πως μπορεί να σας φέρει πιο κοντά.

Όταν ξεκινά η σχέση θες να είστε συνέχεια μαζί, να ξέρεις καθετί γι’ αυτόν και σκέφτεσαι πόσο όμορφο θα ήταν να είσαι όλη μέρα μαζί του, αναπτύσσοντας έτσι μια οικειότητα μαζί του. Ωστόσο, η υπερβολική οικειότητα στη σχέση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και να οδηγήσει ακόμα και στη λήξη της.

Σκέψου να νιώθεις από ένα σημείο και μετά τον σύντροφό σου περισσότερο ως φίλο παρά ως ερωτικό ταίρι. Η ερωτική έλξη δεν είναι δύσκολο να χαθεί, ειδικά αν αφήσετε τη μαγεία να φύγει και συνηθίσετε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, επειδή έχετε εξοικειωθεί. Ο ρομαντισμός μπορεί, επίσης, να χαθεί πολύ εύκολα.

Τα do’s και τα don’ts για μια σταθερή κι ευτυχισμένη σχέση!

Η υπερβολική οικειότητα με το σύντροφό σου μπορεί να σας κάνει να μιλάτε πιο εύκολα με άσχημο τρόπο μεταξύ σας, να μην συμπεριφέρεστε ρομαντικά, να σταματήσετε να περιποιείστε τους εαυτούς σας, να θεωρείτε ο ένας τον άλλο δεδομένο και να αφήσετε τη φλόγα του έρωτα και του πάθους να σβήσει. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πολύ εύκολα στις μακροχρόνιες σχέσεις, στα ζευγάρια που μένουν μαζί και σε όσα έχουν παραγνωριστεί από την αρχή της σχέσης.

Pexels

Αν δεν σου έχει συμβεί, ίσως να σου φαίνεται περίεργο, όμως δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που μπορεί να βρίσκονται μαζί ακόμα και στην τουαλέτα. Όχι επειδή θέλουν να είναι συνεχώς μαζί, αλλά επειδή η υπερβολική οικειότητα τους έχει οδηγήσει στο σημείο να μην τους νοιάζει, ακόμα κι αν ο ρομαντισμός δεν υπάρχει. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό το είδος οικειότητας είναι καταστροφικό.

Προσοχή! Μην μπερδέψεις αυτά που λέμε με την συναισθηματική οικειότητα, γιατί αυτή είναι απαραίτητη. Φυσικά και ο σύντροφός σου πρέπει να σου εμπνέει μια αίσθηση ασφάλειας και να αισθάνεσαι άνετα να του μιλάς και να τον εμπιστεύεσαι για όσα σε απασχολούν.

Τι μπορείς να κάνεις; Φυσικά και υπάρχει η χρυσή τομή, η λύση ώστε και να νιώθεις άνετα μαζί του, αλλά και να διατηρηθεί η μαγεία του έρωτα.

Φροντίστε και οι δύο ώστε να μην χαθεί το πάθος. Μην επαναπαύεστε και μην θεωρείτε τον άλλο δεδομένο. Μην παρασύρεστε απ’ την ρουτίνα. Να βάζετε στην καθημερινότητά σας ρομαντικές πινελιές. Ο καθένας να έχει τον δικό του χώρο. Δεν χρειάζεται να είστε συνέχεια μαζί και φυσικά και δεν χρειάζεται ούτε στο μπάνιο να πηγαίνετε μαζί ή να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, ούτε να ετοιμάζεστε μαζί. Αφήστε να γίνουν πράγματα και κατά την εξέλιξη της σχέσης, ώστε να υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Μην τα κάνετε όλα από την αρχή. Έχετε χρόνο μπροστά σας και ταξίδια να πάτε και γονείς και φίλους να γνωρίσετε και να κάνετε ένα σωρό πράγματα, όχι όλα με τη μία βρε παιδιά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς η πολλή οικειότητα μπορεί να καταστρέψει τη σχέση; Όλα όσα πρέπει να προσέξεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα