Όσα πρέπει να μάθεις για το τρέξιμο στη βροχή

09:10 4/2/2021 - Πηγή: iPop

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν για κακοκαιρία και μέρες βροχερές. Βέβαια, εσύ θες να γυμναστείς και να πας για το καθιερωμένο τρέξιμο. Να πας, γιατί όχι! Πρέπει, όμως, για να το κάνει σωστά και με ασφάλεια να έχεις στο μυαλό σου κάποιους βασικούς κανόνες για το τρέξιμο στη βροχή.

Αναμφίβολα, δεν είναι λίγοι αυτοί, οι οποίοι θεωρούν το τρέξιμο στη βροχή διασκεδαστικό. Μάλιστα, πολλοί είναι που περιμένουν διακαώς αυτές τις βροχερές μέρες και βγαίνουν για τρέξιμο, μετά αλλά και κατά τη διάρκεια της

βροχή. Λένε πως είναι εξαιρετική εμπειρία και αξίζει να το δοκιμάσεις, ακολουθώντας πάντα τις σωστές οδηγίες.

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξεις στο τρέξιμο στη βροχή;

Να μην γλιστρήσεις

Pixabay

Θα πρέπει να τρέχεις σε μια επιφάνεια που δεν θα είναι τόσο λεία. Η άσφαλτος είναι προτιμότερη από το πεζοδρόμιο, καθώς ενδέχεται το πεζοδρόμιο να μην έχει απορροφήσει σε τέτοιο βαθμό το νερό όπως ο δρόμος με αποτέλεσμα να γλιστρήσεις. Δεν ξεχνάς, επίσης να προσαρμόσεις το βηματισμό, δηλαδή να είναι με μεγαλύτερη συχνότητα και με μικρότερο βήμα.

Να μην τραυματιστείς

Το γλίστρημα, μπορεί να αποδειχθεί πολύ σοβαρό και πρέπει αν δείξεις πολύ μεγάλη προσοχή. Πρέπει να προσέχεις τις «λίμνες» που δημιουργούνται. Δεν ξέρεις τι κρύβεται από κάτω απ΄τη λίμνη. Μπορεί να μην έχει τίποτα, μπορεί όμως να υπάρχει και λακούβα, στην οποία αν πέσει μπορεί να τραυματιστείς σοβαρά.

Πώς να τρέχεις με ασφάλεια ακόμα και τον Χειμώνα; Χρήσιμες συμβουλές για τις κρύες και βροχερές μέρες

Τα ρούχα σου

Pixabay

Το μόνο σίγουρο όταν τρέχεις στη βροχή είναι πως θα βραχείς σίγουρα. Ένα ελαφρύ αντιανεμικό ίσως βοηθήσει αν το νερό που πέφτει δεν είναι πάρα πολύ. Ακόμα ένα πολυεστερικό ύφασμα είναι εξίσου καλή επιλογή. Βασικός κανόνας για το ρουχισμό όταν βρέχει είναι πως όσο λιγότερα ρούχα τόσο το καλύτερο. Εννοείται πως δεν σου λέμε να βγεις με το κοντομάνικο, αλλά με τα απολύτως απαραίτητα. Τα πολλά ρούχα δεν θα σε γλιτώσουν από τη βροχή.

Τα παπούτσια

Η εξωτερική πλευρά της σόλλας καθορίζει εάν το παπούτσι τρεξίματος είναι κατάλληλο ή όχι για βροχή. Όπως και να έχει, τελειώνοντας το τρέξιμο στεγνώνεις τα παπούτσια τρεξίματος, και βγάζεις τους πάτους ξεχωριστά.

Φινάλε με ζεστό μπάνιο

Μόλις φτάσεις σπίτι κάνε ζεστό μπάνιο για να αποφύγεις τυχόν υποθερμία και για να γλιτώσεις ένα ανεπιθύμητο κρυολόγημα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όσα πρέπει να μάθεις για το τρέξιμο στη βροχή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα