Η συνήθεια με τα αναπάντεχα οφέλη που προτείνουν οι ειδικοί να βάλεις στην καθημερινότητά σου

12:18 4/2/2021 - Πηγή: iPop

Υπάρχει μία συνήθεια – αν όχι πρέπει να ξεκινήσεις να την κάνεις – κι έχει τεράστια οφέλη. Οι ειδικοί συστήνουν μάλιστα να την κάνεις κάθε μέρα κι όχι απλά όποτε το θυμηθείς και δεν μπορούμε να σου κρύψουμε πως το να βιβλία καθημερινά είναι ό,τι καλύτερο, για πολλούς λόγους.

Το να διαβάζεις είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου χωρίς πολύ κόπο και ακόμα και χωρίς να αφιερώνεις πολύ χρόνο. Ό,τι και να διαβάζεις καλό είναι, ακόμα κι ένα άρθρο, ένα περιοδικό, κάτι που θα βρεις στο ίντερνετ… Όμως, τα βιβλία όπως και να το κάνουμε έχουν μεγαλύτερη αξία αναμφίβολα.

Μέσα

από την ανάγνωση βιβλίων διευρύνεις τους ορίζοντές σου, μαθαίνεις ένα σωρό καινούργια πράγματα, εμπλουτίζεις το λεξιλόγιό σου, μορφώνεσαι, αναπτύσσεις την κριτική σου σκέψη, έρχεσαι πιο κοντά με αξίες και κοινωνικά φαινόμενα, ευαισθητοποιείσαι, ενεργοποιείς τον εγκέφαλό σου και αναπτύσσεις την ευφυΐα σου και πολλά, πολλά ακόμη, που ίσως ήδη να τα ξέρεις και τα διαβάζεις παντού.

iPop Book Club: 18 βιβλία που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Κι ενώ ξέρεις πόσο καλό είναι να διαβάζεις βιβλία καθημερινά, υπάρχουν τρία ιδιαίτερα οφέλη που αμελείς και που θα σε πείσουν να κάνεις αυτή τη συνήθεια πράξη κάθε μέρα.

Ποια τα αναπάντεχα οφέλη από το να διαβάζεις βιβλία καθημερινά;

Η ανάγνωση βιβλίων φαντασίας σε αλλάζει

Οι Βρετανοί δημιουργοί Neil Gaiman και Chris Riddell έχουν αναφέρει σε δημοσίευμά τους την αξία του διαβάσματος και μάλιστα των βιβλίων φαντασίας. «Η φαντασία χτίζει ενσυναίσθηση. Η μυθοπλασία είναι κάτι που δημιουργείτε από τα γράμματα και μια χούφτα σημεία στίξης και εσύ μόνος σου, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σου, δημιουργείς έναν κόσμο, και τον βλέπεις μέσα από άλλα μάτια. Είσαι κάποιος άλλος και όταν επιστρέψεις στον δικό σου κόσμο, θα αλλάξεις και πάλι λίγο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά τους στο The Guardian.

Pexels

Η ανάγνωση σε βοηθά και στη δουλειά

Εάν θες να πετύχεις επαγγελματικά, φρόντισε να πληροφορείσαι και να διαβάζεις σχετικά με τον τομέα σου. Βιβλία που έχουν να κάνεις με τη δουλειά σου θα σε οδηγήσουν λίγο πιο κοντά στην επιτυχία. Ο Elon Musk, ο Warren Buffett, ο Bill Gates, ο Mark Zuckerberg και η Oprah Winfrey είναι επιτυχημένοι και δεν σταματούν να διαβάζουν. Ο ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας Mark Cuban έχει τονίσει στο παρελθόν «Όλα όσα διάβασα ήταν δημόσια. Όλοι θα μπορούσαν να αγοράσουν τα ίδια βιβλία και περιοδικά. Οι ίδιες πληροφορίες ήταν διαθέσιμες σε όποιον τις ήθελε. Αποδεικνύεται, όμως, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τις ήθελαν».

Το διάβασμα μπορεί να σε κάνει… ειδικό

Μπορεί να μην έχεις τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά χάρη στα βιβλία μπορείς να τις αποκτήσεις και να εξειδικευτείς σε κάτι. Ο Δρ. Alan Zimmerman, ομιλητής και αναφέρεται συχνά στις δεξιότητες που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει, έχει δηλώσει πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις τον τομέα στον οποίο θες να εξειδικευτείς και να βελτιωθείς και να ξεκινήσεις να διαβάζεις σχετικά βιβλία γι’ αυτόν τον τομέα μία ώρα την ημέρα και σε λίγους μήνες οι γνώσεις σου θα είναι πολύ περισσότερες απ’ όσες πριν.

Όπως καταλαβαίνεις, το διάβασμα σε εξελίσσει σε πολλούς τομείς της ζωής σου, και στη δουλειά σου, όχι μόνο σε ξεκουράζει και σε ηρεμεί!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η συνήθεια με τα αναπάντεχα οφέλη που προτείνουν οι ειδικοί να βάλεις στην καθημερινότητά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα