Πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη σου γάλα βρώμης στο σπίτι;

12:11 21/2/2022 - Πηγή: iPop

Είτε είσαι vegan, είτε έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, είτε απλά προτιμάς το φυτικό γάλα, αυτή η συνταγή για σπιτικό γάλα βρώμης θα σου δώσει τη λύση που χρειάζεσαι.

Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου γάλα βρώμης στο σπίτι και να μην το αγοράζεις απ’ έξω ώστε αφενός να εξοικονομήσεις χρήματα κι αφετέρου για να γνωρίζεις ακριβώς τι περιέχει μέσα!

Unsplash/ Margarita Zueva Τα υλικά που θα χρειαστείς:1 φλιτζάνι
βρώμη2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)4 φλιτζάνια νερό1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)Πώς θα φτιάξεις το σπιτικό γάλα βρώμης;Βάλε τη βρώμη σε ένα μεγάλο μπολ και μετά προσθέστε το νερό. Άφησέ το εκεί για τουλάχιστον 30 λεπτά ή άστο όλη τη νύχτα, αν έχεις τον χρόνο.Βάλε τη βρώμη σ’ ένα μπλέντερ και χτύπησέ την καλά για 1 λεπτό.Μόλις το ανακατέψεις καλά, χρησιμοποίησε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα περισσευούμενα κομμάτια βρώμης.Βάλε ένα κόσκινο πάνω από ένα μεγάλο μπολ και ρίξε μέσα το γάλα βρώμης σιγά σιγά.Συνέχισε να το κάνεις αυτό μέχρι να τελειώσει το μείγμα σου.Πρόσθεσε εάν θέλεις τη βανίλια, την αγαύη και την κανέλα. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, ωστόσο, προσθέτει έξτρα γεύση!

Για να διατηρήσεις για μερικές μέρες το σπιτικό γάλα βρώμης, βάλτο σ’ ένα μπουκάλι και αποθήκευσέ το στο ψυγείο. Μπορείς να το απολαύσεις όπως σου αρέσει, απ’ το να φτιάξεις oatmeals, μέχρι να το προσθέεσεις στον καφέ ή στα δημητριακά σου!

Σημείωση!
Το γάλα βρώμης αποτελεί μία εξαιρετική πηγή ασβεστίου ενώ δεν έχει πολλές θερμίδες. Τα 250 ml γάλακτος βρώμης εμπορίου -χωρίς γλυκαντικές ουσίες- έχουν περίπου 94 θερμίδες.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το γάλα αμυγδάλου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη σου γάλα βρώμης στο σπίτι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα