Πολιτικές αντιδράσεις για την εμπρηστική επίθεση στην οικία του Φλαμπουράρη

11:10 30/1/2016 - Πηγή: iPop

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, έπειτα από την πρόσφατη εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στην οικία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, από ομάδα αγνώστων τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στην οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη, χαρακτηρίζοντάς την ως δολοφονική. Συγκεκριμένα: «Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία.

Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι «επαναστάτες» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή, τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο».

Σε σχετική δήλωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, διαμηνύει καταδικάζοντας την επίθεση πως «η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί».
Οι αυτουργοί τέτοιου είδους «αυθόρμητων» και «επαναστατικών» ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό

Υπενθυμίζουμε πως οι άγνωστοι που πέταξαν βόμβες μολότοφ στην οικία του Υπουργού Επικρατείας, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή. Ζημιές υπέστη ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια όπου διαμένει ο υπουργός. Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλας Βούτσης, καταδικάζοντας την χτεσινοβραδινή εμπρηστική επίθεση στην οικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Eίναι αυτονόητη η καταδίκη της δεύτερης κατά σειρά εμπρηστικής ενέργειας εναντίον του συναδέλφου, βουλευτή και υπουργού, Αλέκου Φλαμπουράρη και της οικογένειας του. Δεν εκφράζουμε μόνο την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών, που θέλουν να προκαλέσουν φόβο και εγκυμονούν επικινδυνότητα για τη ζωή ανθρώπων, αλλά καλούμε όλους να αναλογιστούν το κλίμα, που δημιουργεί μια παρατεταμένη προσωπική στοχοποίηση, η οποία αναίτια εκδηλώθηκε από συγκεκριμένα κέντρα για τους δικούς τους σκοπούς. Το ζήτημα δεν είναι μόνο προσωπικό, όπως δεν ήταν και σε άλλες βίαιες και εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά βεβαίως, ούτε κωφεύει, ούτε σιωπά».

Την εμπρηστική επίθεση στην οικία του κ.Φλαμπουράρη, καταδίκασε και η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας, μέσω του εκπροσώπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου πως «κάποιοι σήμερα θερίζουν τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια».

Συγκεκριμένα ο κ.Κουμουτσάκος αναφέρει:

Όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη. Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές «ευαισθησίες» και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια

Και οι ΑΝ.ΕΛ όμως, δια στόματος της εκπροσώπου τους Μαρίνας Χρυσοβελώνη, καταδικάζουν την πρόσφατη εμπρηστική επίθεση, κάνοντας λόγο για «εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια με περίεργους σκοπούς σε πονηρούς καιρούς» . Η κ. Χρυσοβελώνη επισήμανε χαρακτηριστικά πως «τα σχέδια των όποιων φυσικών και ηθικών αυτουργών θα πέσουν στο κενό» .

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η σχετική με την επίθεση, ανακοίνωση του Ποταμιού, το οποίο υπογράμμισε ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες αποτελούν απειλή για τις δημοκρατικές αξίες: «Κάθε προσπάθεια επιβολής στον άλλο με τον φόβο και τη βία πρέπει να αντιμετωπίζεται σταθερά, διαρκώς και χωρίς υπαναχωρήσεις ή άλλες πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Και όχι αλλά καρτ . Οι τρομοκράτες είτε απειλούν αντιπάλους είτε φίλους είναι πάντα απέναντι από τη Δημοκρατία».

Και το ΚΚΕ, όμως καταδίκασε την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, δηλώνοντας πως «αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών-λαϊκών αγώνων».

photo:ΑΠΕ

The post Πολιτικές αντιδράσεις για την εμπρηστική επίθεση στην οικία του Φλαμπουράρη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα