Επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης 35 παράτυπων μεταναστών στο Ιόνιο

09:01 30/1/2016 - Πηγή: iPop

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των 35 παράτυπων μεταναστών οι οποίοι εντοπίστηκαν από το Λιμενικό στο Ιόνιο Πέλαγος 40 μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν από τις λιμενικές αρχές 35 άτομα, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο υγείας τους. Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή δήλωσε σχετικά με την διάσωση των μεταναστών πως «η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας κινητοποιήθηκε άμεσα δραστηριοποιώντας την Πολιτική Προστασία και σε συνεργασία με τον τοπικό Ερυθρό Σταυρό έδωσαν φαγητό, κουβέρτες και ότι άλλο είχαν άμεση ανάγκη

οι 35 διασωθέντες».

Οι λιμενικές αρχές ακόμα δεν έχουν εξακριβώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι παράτυποι μετανάστες, έφτασαν στα ανοικτά των Παξών, ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποιος ήταν ο προορισμός τους.

Υπενθυμίζουμε πως οι λιμενικές αρχές προχώρησαν την Παρασκευή, στην διάσωση 48 προσφύγων στην Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε κοντά στην ακτή στην περιοχή “ΡΕΜΑ ΑΓΚΙΣΤΡΟΣ” ν. Σαμοθράκης προσαραγμένο ξύλινο σκάφος σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

The post Επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης 35 παράτυπων μεταναστών στο Ιόνιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα