Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πέραμα – «Ξεκινάμε έργα στην περιοχή»

10:09 30/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πέραμα. Ο ίδιος, σε επίσκεψή του στο δημαρχείο του Περάματος, ανακοίνωσε την έναρξη πιλοτικού προγράμματος απασχόλησης για 17 δήμους της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων θα συμπεριληφθεί και το Πέραμα.

Στο δημαρχείο Περάματος έφτασε το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη με το δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, το υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας, Δημήτρη Βίτσα αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό των προγραμμάτων ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση.

Ο Πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του στο δημαρχείο της πόλης τόνισε, πως πρόκειται για μια περιοχή όπου συνυπάρχουν πολλές κοινωνικές ομάδες, ανακοινώνοντας παράλληλα, μια σειρά από δράσεις για την αναβάθμιση της. «Το Πέραμα είναι μια περιοχή όπου συνυπάρχουν πολλές κοινωνικές ομάδες, δεν θα το αφήσουμε στα χέρια της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών ομάδων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

Επισκεπτόμενος το δημαρχείο του Περάματος, ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την άμεση έναρξη πιλοτικού προγράμματος για 17 δήμους σε όλη τη χώρα με μακροχρόνια ανεργία, μέσα στους οποίους εντάσσεται και ο δήμος Περάματος. Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μέρος της κυβερνητικής μέριμνας για την ενίσχυση του δήμου, είναι και η εξαίρεση της περιοχής των λιπασμάτων στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής του 2011, η ανεργία στην περιοχή του Περάματος ανέρχεται στο 27%, ενώ σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό:

Το πρόγραμμα αυτό, σηματοδοτεί ότι δεν υπάρχουν στο χάρτη ξεχασμένες συνοικίες και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες η επιλογή μας είναι να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα έργα για την αναβάθμιση της περιοχής, ιδιαίτερα του Άνω Περάματος, με υποστήριξη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη ΜΟΜΑ.

Ταυτόχρονα ο κ.Τσίπρας, τόνισε τη σημασία των δωρεάν γευμάτων που προσφέρονται στα δημόσια σχολεία στο Πέραμα, στα πλαίσια του προγράμματος «Ζεστό Γεύμα», ενώ τέλος στάθηκες ιδιαίτερα στην επαναλειτουργία του δημοτικού ανοικτού κολυμβητηρίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Πέραμα και τις δηλώσεις του περί εφαρμογής μέτρων που θα ενισχύσουν οικονομικά και κοινωνικά την περιοχή, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα, για «ψεύτικο φιλολαϊκό προφίλ».

Σε σχετική ανακοίνωσή του μάλιστα το ΚΚΕ, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «κάθε φορά που η κυβέρνηση υλοποιεί ένα νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, ο Πρωθυπουργός στήνει και μια φιέστα, με ντεκόρ περιοχές οι οποίες μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία, που οξύνει η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της».

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πέραμα – «Ξεκινάμε έργα στην περιοχή» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα