Lagarde- Merkel: Λύση για το χρέος το 2018- Συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ

07:49 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Τηλεφωνική επικοινωνία φέρεται να είχαν προ ολίγων ημερών η Christine Lagarde και η Angela Merkel, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και τη λύση για το χρέος το 2018.

Αυτά αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt.

Η Die Welt μεταδίδει ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ δεσμεύτηκε για τη στήριξη του ελληνικού προγράμματος και τη συμμετοχή του σ’ αυτό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, οι δύο γυναίκες συμφώνησαν την επαναφορά του ζητήματος του χρέους το 2018, μετά το πέρας των γερμανικών εκλογών.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι εάν τα παραπάνω ισχύουν, τότε το Ταμείο για ακόμα μια φορά «αγοράζει» χρόνο. Στο Βερολίνο φέρεται να εκτιμούν ότι η Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται η έδρα του ΔΝΤ, θα στηρίξει την A. Merkel στις επερχόμενες εκλογές.

Η Welt σημειώνει ότι οι δύο γυναίκες γνωρίζονται καλά, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο να «άνοιξε τον δρόμο» στην C. Lagarde για δεύτερη θητεία στο «τιμόνι» του Ταμείου. Η κ. Lagarde απ’ την πλευρά της φέρεται να θεωρεί την A. Merkel ως ένα απ’ τα λίγα στηρίγματά της γι’αυτό και στόχος της είναι η επανεκλογή της στην γερμανική Καγκελαρία.

Ωστόσο, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι το Ταμείο δεν έχει επιβεβαιώσει τις παραπάνω πληροφορίες και επιμένει ότι η στάση του δεν έχει αλλάξει, ότι δηλαδή είναι απαραίτητες σκληρές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και ελάφρυνση του χρέους άμεσα.

Τέλος, το δημοσίευμα θέλει το ΔΝΤ και το Βερολίνο να είναι πάλι παίκτες της ίδιας ομάδας, κάτι το οποίο έχει γίνει αντιληπτό απ’ τον Α. Τσίπρα, γι’ αυτό και ο τελευταίος έχει ρίξει τους τόνους, ενώ προσθέτει πως η Ελλάδα έχει καταλάβει ότι δεν θα έχει πάλι τη στήριξη των ΗΠΑ με τη νέα Κυβέρνηση, αλλά ούτε και της Γαλλίας αφού ο F. Hollande δεν έβαλε υποψηφιότητα για την Προεδρία.

The post Lagarde- Merkel: Λύση για το χρέος το 2018- Συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα