Ο Schäuble ζητά ενωμένη Ε.Ε. απέναντι στις διεθνείς κρίσεις

08:27 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Μια ενωμένη Ευρώπη απέναντι στις διεθνείς κρίσεις ζητά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schäuble, ο οποίος τονίζει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό διεθνή ρόλο και να σταματήσει να εξαρτάται απ’ τις ΗΠΑ.

Σε άρθρο του για τον δημοσιογραφικό όμιλο Funke, ο Γερμανός Υπουργός υποστηρίζει ;ότι η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το να σταματήσει να εξαρτάται απ’ τις ΗΠΑ είναι η απάντηση σε κρίσεις απ’ την ασφάλεια έως και την κλιματική αλλαγή.

Ο ίδιος

αναφέρει ότι η Ευρώπη για μεγάλο διάστημα ήταν μόνη της και περίμενε απ’ τις ΗΠΑ να αναλάβουν δράση προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις στην πολιτική της Ε.Ε.

Ήρθε πια η ώρα να σκεφτούμε περισσότερο τον διεθνή ρόλο της Ευρώπης, πέρα από όλη τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε μέσα στην ίδια την Ε.Ε.

Ο Wolfgang Schäuble σχολιάζει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί αναρωτιόνται, και όχι λανθασμένα, και όχι απλώς από τις τελευταίες εκλογές, εάν οι υποχρεώσεις και ευθύνες στην υπερατλαντική συμμαχία έχουν διανεμηθεί σωστά.

Ο Γερμανός Υπουργός στο άρθρο του απορρίπτει την επιστροφή σε πολιτικές εθνικισμού ή απομόνωσης και αναφέρει ότι τα μεγάλα ερωτηματικά – είτε είναι περί ασφάλειας, κλιματικής αλλαγής, μετανάστευσης ή ανταγωνισμού – «δεν απαντώνται με το να βαδίζει κανείς μόνος του. Για εμάς, γερμανική ευθύνη σημαίνει συλλογική δράση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητη».

Photo: The Council of the European Union / SOOC

The post Ο Schäuble ζητά ενωμένη Ε.Ε. απέναντι στις διεθνείς κρίσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα