Ποιο θα είναι πλέον το επίθετο των Harry και Meghan;

20:17 20/1/2020 - Πηγή: iPop

Ανάμεσα σε αυτά που χάνουν ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle μετά το Megxit είναι και οι τίτλοι “Δούκας και Δούκισσα του Sussex”. Μα αν χάνουν αυτούς τους τίτλους, πώς θα τους αποκαλούμε την Άνοιξη που τίθεται σε ισχύ αυτή η “συμφωνία” με το Παλάτι; Ποιο θα είναι το επίθετο των Harry και Meghan;

Όπως έγινε γνωστό με επίσημη ανακοίνωση του παλατιού, το ζευγάρι χάνει τους τίτλους

της “βασιλικής ιεραρχίας”. Οι τίτλοι “Δούκας και Δούκισσα του Sussex” τους αποδόθηκαν μετά τον γάμο τους το 2018.

Ωστόσο, πλέον δεν θα μπορούν να τους χρησιμοποιούν μετά την έξοδό τους απ’ τη βασιλική οικογένεια και τα βασιλικά καθήκοντα. Επομένως πώς θα τους αποκαλούμε; Ποιο θα είναι το επίθετο των Harry και Meghan;

Σύμφωνα και με τον διεθνή Τύπο, ο Πρίγκιπας Harry εξακολουθεί να είναι Πρίγκιπας και μέλος της οικογένειας αλλά καθώς δεν υπηρετεί πλέον, τα καθήκοντά της χάνει και τον τίτλο “Η Βασιλική του Υψηλότητα”. Το ίδιο ισχύει και για την Meghan Markle.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παλατιού για το τι χάνουν Meghan και Harry

Συγκεκριμένα, ο Royal Editor του ITV, Chris Ship ανέφερε πως το ζευγάρι θα είναι γνωστό ως Harry, ο Δούκας του Sussex και Meghan, η Δούκισσα του Sussex. Αλλά κατά πόσο θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Sussex ως επίθετο;

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει χάσει τον τίτλο του «HRH». Η μητέρα του Harry, Πριγκίπισσα Diana έχασε τον τίτλο το 1996 όταν πήρε διαζύγιο απ’ τον πρίγκιπα Charles.

Έτσι, το ζευγάρι μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το “Sussex” ως επίθετο, ενώ δεν έχει κάνει κάποια αλλαγή στην επίσημη σελίδα στο Instagram.

Ωστόσο, κατά πόσο θα δεχτούν να κρατήσουν το “Sussex”; Αυτό δεν το γνωρίζουμε… Σε κάθε περίπτωση, όμως, το επίθετο των Harry και Meghan προβλέπεται να είναι το Mountbatten-Windsor.

Το επίθετο δηλαδή, που έδωσαν και στο μωρό τους Archie κατά τη γέννησή του. Οι γονείς μπορούν να κρατήσουν το ίδιο επίθετο, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα για την βασιλική οικογένεια, αν οποιαδήποτε στιγμή μέλος της οικογένειας χρειάζεται ένα επώνυμο (όπως κατά το γάμο), αυτό το επώνυμο είναι το Mountbatten-Windsor.

Απ’ την άλλη, όταν ο Πρίγκιπας Harry κατετάγη στον στρατό είχε το επώνυμο “Wales”. Ναι, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα απ’ ότι θα τα περιμέναμε εμείς οι… “κοινοί θνητοί”.

Πάντως, κάτι μας λέει πως το ζευγάρι θα προτιμήσει το Mountbatten-Windsor, το οποίο αναφέρεται και στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους.

Διαβάστε αναλυτικά την πρώτη δήλωση του Πρίγκιπα Harry:

Η πρώτη δήλωση του Πρίγκιπα Harry: “Λυπάμαι πολύ”

Photo: Shutterstock

Το άρθρο Ποιο θα είναι πλέον το επίθετο των Harry και Meghan; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα