Μάρω Κοντού: Τα πρόσωπα που τη σημάδεψαν, η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και τα… παρασκήνια!

09:49 14/1/2020 - Πηγή: iPop

Για όλους και για όλα μίλησε η Μάρω Κοντού καλεσμένη το βράδυ της Δευτέρα στο Ενώπιος Ενωπίω του Νίκου Χατζηνικολάου. Η σπουδαία ηθοποιός αναφέρθηκε στα πρόσωπα που τη σημάδεψαν, στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και σε μερικά παρασκήνια από τότε, ενώ κλήθηκε να απαντήσει εάν είχε σχέση με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Είχε σχέση η Μάρω Κοντού με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα;

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου τη ρώτησε εάν είχε ποτέ σχέση με τον ηθοποιό, όπως πίστευαν πολλοί, η αντίδρασή της ήταν να μείνει έκπληκτη και να απαντήσει με ειλικρίνεια

πως δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι οι δυο τους ζευγάρι.

Πώς; Χριστός και Παναγία… Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ποτέ ζευγάρι. Δεν ταιριάζαμε καθόλου. Δεν μου άρεσε ο χαρακτήρας του. Ήταν βωμολόχος από το πρωί έως το βράδυ. Αυτό το χιούμορ με βωμολοχία δεν μου αρέσει, χοντρή βωμολοχία

«Ονειρεύομαι να πεθάνω στον ύπνο μου»

Όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε πότε θα ήθελε να αποσυρθεί απ’ την υποκριτική, η Μάρω Κοντού είπε πως πιστεύει πως θα συνεχίσει να παίζει για ακόμα ένα-δυο χρόνια, ενώ αποκάλυψε πως θέλει να πεθάνει ήρεμη στο κρεβάτι της.

Δεν σκοπεύω όσο με παίρνουν τα χρόνια να είμαι στη σκηνή. Άντε ένα, δύο χρόνια το πολύ. Εγώ θέλω να πεθάνω στο κρεβάτι μου. Και από ανακοπή γίνεται;

Οι αντιδράσεις της οικογένειάς της όταν αποφάσισε να γίνει ηθοποιός

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που είχε η οικογένειά της και ειδικά η γιαγιά της όταν τους είπε πως ήθελε να γίνει ηθοποιός.

«Από την οικογένεια υπήρχε αντίδραση για να μην βγω στο θέατρο. Ιδιαίτερα η γιαγιά, η Σμυρνιά, μου έλεγε ότι είμαι του… δρόμου», είπε η κα. Κοντού και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρώτη της γνωριμία με τον Δημήτρη Χορν, τον οποίο όπως είπε: «Θαύμαζα, ήταν σπουδαίος».

«Δεν μπορούσα να κάνω παιδί»

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι δεν έκανε παιδιά, η ηθοποιός είπε πως δεν μπορούσε να κάνει παιδί και το γνώριζε από πολύ νέα αυτό. Συνέχισε λέγοντας πως το έψαξε στο εξωτερικό με τον γιατρό κι εκεί να της λέει ότι δυστυχώς δεν θα μπορέσει να κάνει παιδί, μόνο να υιοθετήσει.

Δεν μπορούσα, όχι δεν έκανα, δεν μπορούσα. Από πολύ νέα το γνώριζα. Βέβαια, περνώντας τα χρόνια, γύρω στα 35 μου, το έψαξα στο εξωτερικό. Πήγα και βρήκα αυτόν που βοήθησε τη Λόρεν να κάνει παιδί, στην Ελβετία. Μου είπε: «Δεν θα κάνετε ποτέ παιδί, εν αντιθέσει δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο εδώ και κάτι ακόμα, θα είστε πάντα νεότερη από τις συμμαθήτριές σας κατά δέκα χρόνια». Περνούν τα χρόνια και βλέπω ότι και τα δύο είναι καλά έως τώρα. Μου είπε και μια πολύ σημαντική φράση: «Εάν θέλετε, όμως, μπορείτε να υιοθετήσετε και να σας βοηθήσω»

Όπως είπε, είχε «φορέσει» τόσο πολύ το ότι δεν θα έκανε παιδιά που απαγόρευσε στον εαυτό της να το θέλει.

Η Μάρω Κοντού και οι συνάδελφοί της

Στη συνέχεια, είδαμε συναδέλφους της ηθοποιού να μιλούν για την ίδια με τα πιο γλυκά λόγια.

Γιώργος Κωνσταντίνου:

Μίλησε με λόγια αγάπης, είπε πως την αποκαλεί»το Μαράκι μου» και δήλωσε ότι χαίρεται που η Μάρω Κοντού απέδειξε με τις πρόσφατες εμφανίσεις της στο θέατρο ότι τελικά δεν «σκοτώνουν τα άλογα όταν γερνάνε».

Κώστας Βουτσάς

Κυρία με Κ κεφαλαίο, όχι ψώνιο, χωρίς βεντεντισμούς, χωρίς εγώ. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην αγαπά τη Μάρω την Κοντού

Ο ένας και μοναδικός γάμος και η Βουγιουκλάκη

Η Μάρω Κοντού αναφέρθηκε στον ένα και μοναδικό γάμο στη ζωή της με τον Αριστείδη Καρύδη Fuchs. Τον Ιανουάριο του 1960, κι έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης, η Μάρω Κοντού παντρεύτηκε τον αγαπημένο της.

Μεγάλωσα χωρίς μπαμπά. Επειδή τα όμοια έλκονται, ο άντρας μου είχε χάσει τη μητέρα του κι εκείνος πολύ μωρό. Εγώ ζητούσα έναν πατέρα κι εκείνος μια μητέρα

Το ζευγάρι χώρισε δύο χρόνια μετά. Οι κύκλοι της εποχής έκαναν λόγο για τα εξωσυζυγικά παραστρατήματα του Καρύδη-Fuchs με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Αλίκη Βουγιουκλάκη έπαιξε ρόλο στον χωρισμό της, η Μάρω Κοντού απάντησε: «Νομίζω ότι δεν έπαιξε ρόλο. Είχαμε λίγο απομακρυνθεί γιατί έβλεπα ότι ήταν φλερτάκιας αλλά δεν ήθελε εγώ  να κουνήσω από δίπλα του».

Διάβασε ακόμα:

Μάρω Κοντού: «Ήμουν κούκλα 25αρα και επώνυμη και φόβιζα τους άνδρες»

Το άρθρο Μάρω Κοντού: Τα πρόσωπα που τη σημάδεψαν, η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και τα… παρασκήνια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα