Ποια είναι η μοναδική λέξη που σου χρειάζεται αν θες να πετύχεις

19:13 6/12/2021 - Πηγή: iPop

Με έχω πιάσει άπειρες φορές να ψάχνω σε άρθρα, σε βιβλία αυτοβελτίωσης, σε ειδικούς, τα συστατικά επιτυχίας, τι είναι αυτό που μας βοηθά να κατακτάμε τους στόχους μας. Ποιο είναι το συστατικό που έχουν όλοι όσοι πέτυχαν και το μοιράστηκαν με τους ανθρώπους γύρω τους. Δεν είναι μυστικό. Αν έχεις να μετρήσεις έστω και μια επιτυχία στη ζωή σου, από τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες ίσως μπορείς να δώσεις και εσύ την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Πόσο αποφασισμένος είσαι γι’αυτό που σκοπεύεις να πετύχεις;

PexelsΜια λέξη που ξεκλειδώνει όλες τις πόρτες

Πόσο αποφασισμένος είσαι; Αποφασισμένος!

Πόση δύναμη έχει αυτή η λέξη από μόνη της; Από το μικρότερο που κάνουμε κάθε πρωί, μέχρι το μεγαλύτερο και εκείνο που θα αλλάξει τον ρου της ζωής μας, είμαστε αποφασισμένοι. Ακόμα και για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για την οικογένειά σου. Από την στιγμή που ξεκινάς την παρασκευή του φαγητού είσαι αποφασισμένος ότι θα το ολοκληρώσεις με επιτυχία και το καλύτερο αποτέλεσμα. Ψάχνεις συνταγές, διαλέγεις την καλύτερη, βρίσκεις τα καλύτερα υλικά και τα διαλέγεις με φροντίδα και τέλος ετοιμάζεις το φαγητό σου όντας αποφασισμένος για το καλύτερο αποτέλεσμα! Και πράγματι είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό.

Μάθημα ηγεσίας: Όταν μόνο δύο ερωτήσεις είναι αρκετές για να έχεις ξεκάθαρη γνώμη

Ποιες από όλες τις επιλογές που λαμβάνουμε καθημερινά δεν είναι αποτέλεσμα προηγουμένως μιας απόφασης; Τίποτα. Ακόμα και αν μιλάμε για κάτι τόσο μικρό όσο το να φτιάξουμε ένα φαγητό ή ένα γλυκό.

Θες να πετύχεις; Είσαι αποφασισμένος;

Κάποιες φορές θέλουμε κάτι στη ζωή μας, είτε αυτό είναι μια δουλειά, είτε μια σχέση με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, είτε αυτοκίνητο, είτε σπίτι, είτε επιχείρηση. Ξέρεις όμως ακριβώς τι είναι αυτό που θες; Αν για παράδειγμα μπεις σε μια καφετέρια να πάρεις έναν καφέ και δεν ξέρεις τι καφέ θες και δεν είσαι αποφασισμένος δεν θα σπαταλάς άσκοπα το δικό σου χρόνο αλλά και του ανθρώπου που θέλει να σου τον φτιάξει;

Αν είσαι αποφασισμένος ότι θες καπουτσίνο σκέτο για παράδειγμα, δεν θα φύγεις από αυτό το μαγαζί αν δεν πάρεις το σκέτο καπουτσίνο σου. Δεν θα συμβιβαστείς με ένα γλυκό καπουτσίνο ή με ένα τσάι, θες ένα σκέτο καπουτσίνο και είναι το μόνο για το οποίο μπήκες εκεί μέσα αυτήν την μέρα και το μόνο για το οποίο θα πληρώσεις.

Πόσο βάρος έχει μια απόφαση και γιατί κάποιες φορές μας είναι αδύνατον να επιλέξουμε

Κάπως έτσι συμβαίνει για όλες τις επιλογές που έχουμε να επιλέξουμε κάθε μέρα. Και οκ το θέμα του καφέ είναι κάτι απλό. Πες ότι είσαι σε μια φάση της ζωής σου που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τα αισθηματικά σου. Υπάρχει κάποιος άνθρωπος στη ζωή σου αλλά δεν έχει εδραιωθεί η σχέση. Πόσο αποφασισμένος είσαι να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου. Πόσο αποφασισμένος είσαι να αναλάβεις εσύ όλη την ευθύνη της προσωπικής σου ευτυχίας.

Είναι δική μας η ευθύνη, ούτε τα άστρα βοηθάνε, ούτε η μοίρα, ούτε τα σημάδια. Αν δεν αποφασίσεις ότι θα τα παίξεις όλα για όλα, θα κάτσεις με τα σίγουρα και εκείνα που δεν κάνουν την καρδιά σου να σκιρτά.

Δεν τα παρατάω αν δεν φτάσω στον προορισμό μου

Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν στόχους στη ζωή τους και στο μεταξύ τους βρήκε κάποιο άδικο χτύπημα της μοίρας, υπάρχουν και αυτά. Βρέθηκαν εμπόδια, δυσκολίες, αρρώστιες, θάνατοι και όμως εκείνοι δεν ξέχασαν παρόλα αυτά ποτέ τον τελικό προορισμό τους. Τα εμπόδια αυτά ήταν εκεί αλλά επέλεξαν να μην ρίξουν την προσοχή τους στα εμπόδια αλλά στο πόσο αποφασισμένοι ήταν να φτάσουν σε αυτό που είχαν στο νου τους.

Το στόχο σου μην τον ξεχνάς, μην τον γράφεις σε ένα τετράδιο κάθε πρώτη του Γενάρη και να θαρρείς πώς έκανες το χρέος σου και φέτος. Δεν φτάνουμε γράφοντας στόχους και ευχές σε τετράδια. Ο στόχος σου να είναι μπροστά σου την πρώτη στιγμή που ανοίγεις τα μάτια σου και την τελευταία πριν τα κλείσεις το βράδυ. Να κοιμάσαι με αυτή τη σκέψη, μην αφήνεις μέρα να περνά χωρίς να δουλέψεις γι’αυτό που είσαι αποφασισμένος.

Γράψε κάτω σε ένα χαρτί αυτό: «Είμαι αποφασισμένος να…………………………………. και δεν θα αφήσω τίποτα να με εμποδίσει». Κόλλα το στο κομοδίνο σου, κάνε το ταπετσαρία στο κινητό σου, βάλτο στο ταμπλό του αυτοκινήτου σου. Μην το αφήσεις. Να είσαι αποφασισμένος ότι δε θα σε σταματήσει τίποτα. Ούτε το τι θα πει ο κόσμος, ούτε ο εγωισμός και απαντήσεις του τύπου «γιατί εγώ και όχι αυτός». «Αν όχι εσύ τότε ποιος» « Αν όχι τώρα τότε πότε».

Το είμαι αποφασισμένη είναι το μόνο που μου δίνει κίνητρο να κάνω ότι έχω κάνει μέχρι τώρα. Και κάθε φορά που δυσκολεύουν τα πράγματα θυμάμαι γιατί ξεκίνησα, θυμάμαι ότι κάθε πρωί που ξυπνούσα ήμουν αποφασισμένη και το πίστευα. Εύχομαι να είσαι και εσύ το ίδιο αποφασισμένος για όλες τις σημαντικές αποφάσεις τις ζωής σου, να μην φοβάσαι και να τολμάς. Και σε αυτόν που δεν ρώτησε να θυμάσαι ότι η απάντηση ήταν πάντα όχι!

Πότε επιτέλους το σκοτεινό παιδί που κρύβεις μέσα σου θα δώσει τη σκυτάλη στον ενήλικο εαυτό σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποια είναι η μοναδική λέξη που σου χρειάζεται αν θες να πετύχεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα