Παλιές δεξαμενές καυσίμων μεταμορφώνονται σε οίκους υψηλής ραπτικής – Ο οίκος Balenciaga γιορτάζει!

13:40 6/12/2021 - Πηγή: iPop

Ο οίκος Balenciaga δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τις πρωτότυπες ιδέες του! Αυτή τη φορά, με την ευκαιρία των εορτασμών των 50 ετών του οίκου υψηλής ραπτικής, δημιούργησε το πρώτο σαλόνι ραπτικής και εκθεσιακό χώρο στην Κίνα, στο εσωτερικό του μουσείου Tank Shanghai, καλύπτοντας όλο τον χώρο με κρεμ κουρτίνες. Αυτό το υπερθέαμα είναι μοναδικό!

Ο Ντέμνα Γκβασάλια, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balenciaga

δε σταματά να πρωτοπορεί με τις ιδέες τους! Για φέτος το 50th Couture του BalenciagaChina Special περιλαμβάνει 30 εμφανίσεις από την πρώτη συλλογή ραπτικής του Ντέμνα Γκβασάλια για την Balenciaga, η οποία ήταν επίσης το πρώτο brand μόδας από τότε που ο ιδρυτής Κριστομπάλ Μπαλενσιάγκα εγκατέλειψε, το 1967.

Big fashion news! Δύο μεγάλοι οίκοι μόδας αλλάζουν την πολιτική τους και προστατεύουν το περιβάλλον

Ο οίκος Balenciaga γιορτάζει και μεταμορφώνει ό,τι αγγίζει!

Η ομάδα εσωτερικής αρχιτεκτονικής του οίκου Balenciaga, η οποία ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, μετέτρεψε το μουσείο σε σαλόνι ραπτικής με υφάσματα, εκθεσιακό χώρο και αίθουσα δεξιώσεων. Οι χώροι είναι επιπλωμένοι με αντίγραφα αυθεντικών κομματιών από το σαλόνι και το ατελιέ του Κριστομπάλ Μπαλενσιάγκα της δεκαετίας του 1930, ενώ καθρέφτες έχουν τοποθετηθεί σε ανοίγματα ανάμεσα στις κουρτίνες για να αντανακλούν άπειρα τα δωμάτια που καταλαμβάνουν. Από την πλακόστρωτη αυλή του μουσείου, η θέα προς το εσωτερικό καλύπτεται από κουρτίνες από το δάπεδο μέχρι την οροφή, σε κρεμ απόχρωση που τυλίγονται γύρω από τον εξωτερικό χώρο.

Κατά την είσοδό τους στον χώρο, οι επισκέπτες συναντούν ένα εσωτερικό που απηχεί το πρόσφατα ανακαινισμένο ατελιέ της Avenue George V 10 της Balenciaga, το οποίο σχεδιάστηκε ως πλήρες αντίγραφο του ατελιέ του Μπαλενσιάγκα, αλλά σαν αφημένο στη φθορά του χρόνου. «Καθώς ούτε η Κίνα μπορεί να ταξιδέψει στην Ευρώπη, ένιωσα ότι ήταν καθήκον μας να φέρουμε την Balenciaga 50th Couture Collection εκεί», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ντέμνα Γκβασάλια.

Οι αγαπημένοι μας οίκοι μόδας κυκλοφόρησαν τις εορταστικές τους καμπάνιες και σε ταξιδεύουν στον κόσμο των Χριστουγέννων!

«Είμαι περήφανος που μοιράζομαι με την Κίνα αυτή την πολύ σημαντική στιγμή γιορτάζοντας τον πολιτισμό, τη δεξιοτεχνία και την κληρονομιά της Balenciaga σε μια έκθεση που παρουσιάζει την πρώτη μου συλλογή Couture», συνέχισε στις δηλώσεις του.

Το προσωρινό αυτό σαλόνι φιλοξενεί πενθήμερες επιδείξεις, παραστάσεις και ξεναγήσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παλιές δεξαμενές καυσίμων μεταμορφώνονται σε οίκους υψηλής ραπτικής – Ο οίκος Balenciaga γιορτάζει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα