Οι επιστήμονες βρήκαν το είδος μάσκας που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό κάτω από 1%

12:50 6/12/2021 - Πηγή: iPop

Μια λεπτομερής μελέτη αναλύει και δείχνει τους μέγιστους κινδύνους μόλυνσης από τον κορονοϊό. Απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που μας βασανίζουν από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα. Προστατεύει η μάσκα από τον κορονοϊό η όχι; Είναι οι μάσκες υψηλής προστασίας περισσότερο αποτελεσματικές;

Τα τρία μέτρα δεν είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν προστασία. Ακόμη και σε αυτή την απόσταση, χρειάζονται λιγότερο από πέντε λεπτά για ένα μη εμβολιασμένο άτομο να μολυνθεί από ένα άτομο με Covid-19.. Αυτά είναι τα άσχημα νέα. Τα

καλά νέα, όμως, είναι ότι εάν και οι δύο φορούν ιατρικές ή, ακόμα καλύτερα, μάσκες FFP2, ο κίνδυνος μειώνεται δραματικά.

Βρέθηκε η αιτία πρόκλησης θρομβώσεων από το εμβόλιο AstraZeneca

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι μάσκες υψηλής προστασίας μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης στο 1%

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Δυναμικής Μαξ Πλανκ στο Γκέτινγκεν, με επικεφαλής τους Έμπερχαρντ Μπόντενσατς και Γκολαμχοσέιν Μπαγκέρι, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), διαβεβαίωσαν ότι οι μάσκες FFP2 ή KN95 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να φιλτράρουν τα μολυσμένα σωματίδια του αέρα. Στην έρευνα αυτοί, οι επιστήμονες προσδιόρισαν τον μέγιστο κίνδυνο μόλυνσης για πολλές καταστάσεις και εξέτασαν αρκετούς παράγοντες που δεν έχουν συμπεριληφθεί σε παρόμοιες μελέτες μέχρι σήμερα.

Moderna vs Pfizer: Νέα έρευνα δείχνει ποιο εμβόλιο είναι περισσότερο αποτελεσματικό

Οι καλά τοποθετημένες μάσκες FFP2 μειώνουν την πιθανότητα μόλυνσης τουλάχιστον στο 1%. Στην περίπτωση δύο ατόμων χωρίς μάσκες που μιλάνε σε απόσταση τριών μέτρων και ο ένας έχει κορονοϊό με τυπικό ιικό φορτίο, ο κίνδυνος μόλυνσης του δεύτερου σε λίγα λεπτά είναι έως 90%. Αν βρίσκονται σε απόσταση ενάμισι μέτρου και μόνο ο άνθρωπος χωρίς ιό φορά χειρουργική μάσκα, ο κίνδυνος μόλυνσης του θα είναι πάλι έως 90% αλλά σε περισσότερο χρόνο (μετά από 30 λεπτά). Αλλά αν αυτός φορά μάσκα FFP2, ο κίνδυνος μόλυνσης του δεν θα ξεπεράσει το 20% ακόμη και μετά από μία ώρα συζήτησης.

Όταν και οι δύο μιλάνε φορώντας χειρουργικές μάσκες, ο κίνδυνος μόλυνσης του δεύτερου δεν ξεπερνά το 30% μετά από μια ώρα, ενώ αν και οι δύο φοράνε μάσκες αυξημένης προστασίας, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι 0,4% (τέσσερις στις χίλιες).

Πόσο μας προστατεύει η χρήση μάσκας από τον κορονoϊό; Όσα αποκάλυψε νέα έρευνα

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι μια καλά εφαρμοσμένη μάσκα FFP2 ή KN95 παρέχει έως 75 φορές μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με μια καλά εφαρμοσμένη χειρουργική μάσκα. Οι τελευταίες με τη σειρά τους, ακόμη και όταν δεν εφαρμόζουν καλά, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης σε σχέση με την απουσία μάσκας.

«Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να φοράνε μάσκα εν μέσω της πανδημίας, όπως δείχνουν και τα ευρήματα μας», κατέληξαν οι ερευνητές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι επιστήμονες βρήκαν το είδος μάσκας που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό κάτω από 1% εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα