Η Γερμανία γράφει ιστορία! Για πρώτη φορά ίσος αριθμός γυναικών και ανδρών στην κυβέρνηση

16:04 6/12/2021 - Πηγή: iPop

Είμαστε έτοιμοι να σας ανακοινώσουμε τη νέα γερμανική κυβέρνηση που θα αναλάβει καθήκοντα την Τετάρτη, 8/12! Αυτή η νέα κυβέρνηση, όμως, κρύβει κάτι ξεχωριστό. Θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών! Σπουδαίο νέο!

Ο Όλαφ Σολτς, που πρόκειται να εκλεγεί αυτή την εβδομάδα για να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, τη γερμανίδα καγκελάριο, όρισε τη Δευτέρα, 6/12, το πρώτο

υπουργικό συμβούλιο με ισορροπία μεταξύ των φύλων.

Ισότητα των δύο φύλων; Σε ποιες χώρες υφίσταται;

Είναι γεγονός! Ίσος αριθμός γυναικών και ανδρών στην κυβέρνηση της Γερμανίας!

Ο Σολτς, σοσιαλδημοκράτης (SPD), αποκάλυψε τη σύνθεση του κόμματός του για την πρώτη κυβέρνηση υπό την ηγεσία της κεντροαριστεράς τα τελευταία 16 χρόνια, με τον ειλικρινή εμπειρογνώμονα της πανδημίας Καρλ Λότερμπαχ να διορίζεται ως υπουργός Υγείας.

«Η ισότητα είναι σημαντική για μένα και γι’ αυτό από 16 υπουργούς θα υπάρχουν οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες», δήλωσε Όλαφ Σολτς, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως «φεμινιστής».

«Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που γυναίκες τίθενται πλέον επικεφαλής υπουργείων των οποίων δεν ηγούνται κατά παράδοσιν γυναίκες», συνέχισε.

Picture alliance/dpa | Michael Kappeler

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, αποφάσισε την ανάθεση των υπουργείων Εσωτερικών, Αμυνας, Ανάπτυξης και Δόμησης σε γυναίκες.

10 τρόποι εξέλιξης της ισότητας φύλων στην νέα εργασιακή πραγματικότητα

Η περιφερειακή βουλευτής Νάνσυ Φέιζερ θα γίνει η πρώτη γυναίκα υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, λέγοντας ότι η πρώτη της προτεραιότητα θα είναι η αντιμετώπιση της «μεγαλύτερης απειλής της χώρας: του δεξιού εξτρεμισμού» μετά από μια σειρά θανατηφόρων ακροδεξιών επιθέσεων.

Η οικολόγος Αναλένα Μπέρμποκ, 40 ετών, θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ άλλες δύο γυναίκες προερχόμενες από τους Πράσινους θα αναλάβουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικογένειας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Γερμανία γράφει ιστορία! Για πρώτη φορά ίσος αριθμός γυναικών και ανδρών στην κυβέρνηση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα