Ποια είναι η Jill Biden, η νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ και τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει

17:18 8/11/2020 - Πηγή: iPop

Η Jill Biden είναι η σύζυγος του Joe Biden που εκλέχθηκε ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και θα πάρει τα ηνία επίσημα στις 20/1/2021. Η Jill Biden είναι πλέον η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η οποία είναι 69 ετών και εκπαιδευτικός.

Η Jill Biden είναι πλέον η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Η Jill Biden θα φέρει επίσημα τον

τίτλο στις 20/1/2021 και πρόκειται να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο στο πλάι του Joe Biden. Η Jill Biden γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1951 στο New Jersey και προέρχεται από μία μεγάλη οικογένεια καθώς είχε ακόμα πέντε αδέρφια με την ίδια να είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία.

Ο πρώην άντρας της ήταν ο αθλητής Bill Stevenson και με τον Joe Biden παντρεύτηκαν το 1977. Η ίδια στάθηκε δίπλα του σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές του καθώς πέντε χρόνια νωρίτερα η πρώτη του σύζυγος και η κόρη τους σκοτώθηκαν σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Οι δύο γιοί τους επέζησαν και είχαν προτείνει στον Joe Biden να παντρευτεί τη Jill και ο ίδιος έχει πει για την ίδια ότι του ξαναέδωσε ζωή.

Λίγο μετά την ιστορική νίκη του Joe Biden στις εκλογές, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, έκανε μία ανάρτηση με μία φωτογραφία των δυο τους και έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα:

Θα είναι πρόεδρος για όλες τις οικογένειές μας

Η Jill Biden διέκοψε την εκπαιδευτική της καριέρα με την άφιξη του πρώτου τους παιδιού το 1981 και ύστερα συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας και το διδακτορικό της. Η ίδια εξακολουθεί να διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο στη βόρεια Βιρτζίνια και θέλει να είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ που θα συνεχίσει την επαγγελματική της καριέρα.

View this post on Instagram

Mask up and vote. iwillvote.com

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden) on Nov 1, 2020 at 8:23am PST

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποια είναι η Jill Biden, η νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ και τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα