Εξερευνώντας τις Σχέσεις – Εγώ και Εσύ στο Δρόμο της Συνάντησης

13:44 8/11/2020 - Πηγή: iPop

Οι παρούσες συνθήκες με την απειλή του κορωνοϊού έχουν αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις ενώ έχει επιβαρύνει υπάρχουσες σχέσεις λόγω των εξωτερικών πιέσεων και της υποχρεωτικής συνύπαρξης σε συνθήκες εγκλεισμού. Αυτός ο λόγος μαζί με άλλους μας οδήγησε στη δημιουργία μιας ομάδας η οποία θα λειτουργεί υποστηρικτικά και αυτογνωστικά για τα μέλη της για να εξερευνήσουμε θέματα που σχετίζονται με το πως σχετιζόμαστε (ή όπως λέμε στη Gestalt πως «κάνουμε επαφή»).

Πώς συν-δημιουργώ την εμπιστοσύνη; Πώς νοιάζομαι για τον Άλλον και πως αντέχω να με νοιάζεται ο Άλλος; Ποια εμπόδια

βιώνω στην ουσιαστική σύνδεση;

Τα σημαντικότερα θεμέλια που βελτιώνουν τις σχέσεις μας είναι η ανάπτυξη εμπιστοσύνης, το νοιάξιμο και η αποδοχή του άλλου. Ταυτόχρονα οι σχέσεις αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να πάρουμε σημαντικά μαθήματα για τον εαυτό μας. Μας φέρνουν σε ένα σημείο οικειότητας με τον Άλλον και συχνά χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε δικά μας θέματα, ανασφάλειες και βαθιά συναισθήματα. Τα συναισθήματα χρειάζεται να τα εξερευνούμε, καθώς είναι μια πολύ καλή ένδειξη του τι δουλεύει και τι δε δουλεύει καλά στη ζωή μας. Τα συναισθήματα λοιπόν μας μαθαίνουν ποιοι είμαστε.

Στη συγκεκριμένη ομάδα αυτογνωσίας θα συναντιόμαστε ανά 2 εβδομάδες (2 μηνιαίες συναντήσεις) για δύο ώρες και η ομάδα θα έχει 2 συντονιστές. Η ομάδα θα είναι αποκλειστικά διαδικτυακή μέσω της πλατφόρμας Zoom. Θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και βιωματικές δραστηριότητες να εξερευνήσουμε θέματα που μας απασχολούν σε μια σχέση. Θα διερευνήσουμε διάφορα θέματα όπως τα όρια μέσα στη σχέση, την επικοινωνία, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες (ατομικές και της σχέσης), τις συγκρούσεις και την αποφυγή τους, την προσπάθεια ελέγχου, τα σχεσιακά μοτίβα, την έκφραση των συναισθημάτων μέσα στη σχέση καθώς και τα σκοτεινά σημεία των σχέσεων.

Η oμάδα δέχεται νέα μέλη στην επόμενη συνάντησή της που είναι το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 στις 13.30-15.30 ώρα Ελλάδος και οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι μέχρι τις 12/11/2020. Οι συναντήσεις θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας Zoom. Το κόστος για την κάθε συνάντηση είναι 40 ευρώ και υπάρχει ειδική τιμή για ανέργους και σπουδαστές (30€) και προκαταβάλλεται με πληρωμή στην τράπεζα.

…Δε σε βρίσκω από τύχη

Σε βρίσκω από μια ενεργή ζωή

Προσέγγισης

[…] Πράγματι, πρέπει να ξεκινήσω από εμένα,

Αλλά δεν πρέπει να τελειώσω με μένα.

Η Αλήθεια αρχίζει με Δύο.

Walter Tubbs, 1972 – Beyond Perls (Response to the Gestalt Prayer)

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και για τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο
τηλ. 6942217440
email: [email protected]
Γιαννοπούλου Μαρία είτε στο τηλ.: +44(0)7881634985 
Ναούμ Λιώτας email: [email protected].

Μαρία Γιαννοπούλου

Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc, Εκπαιδευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, PgD Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου, Ιδρυτικό Μέλος www.allaboutparents.gr

Τηλ: 6942217440, Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εξερευνώντας τις Σχέσεις – Εγώ και Εσύ στο Δρόμο της Συνάντησης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα