Πληρωμή φόρων στα τραπεζικά γκισέ με προμήθεια

09:46 13/7/2017 - Πηγή: iPop

Πληρωμή φόρων στα τραπεζικά γκισέ με προμήθεια αναμένεται να εφαρμοστεί, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία θα δημοσιευθεί πιθανότατα εντός της ημέρας.

Οι μόνες ομάδες ατόμων που θα εξαιρούνται απ’ την καταβολή προμήθειας είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, οι ανάπηροι κι όσοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και μόνο για πληρωμές δόσεων φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Οι υπόλοιποι φορολογούμενοι θα απαλλάσσονται απ’ το βάρος των προμηθειών μόνο εφόσον

πληρώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο (κάρτες, Ίντερνετ κ.λπ.) τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Η ΑΑΔΕ επιχειρεί μ’ αυτό τον τρόπο να εξοικονομήσει δημόσιες δαπάνες ύψους 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο, οι οποίες καταβάλλονται στις τράπεζες με τη μορφή προμηθειών απ’ όσους πληρώνουν με μετρητά στο ταμείο.

Παράλληλα, μόνιμος στόχος αποτελεί κι ο περιορισμός του φαινομένου με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το κόστος των προμηθειών που καταβάλλει σήμερα το Δημόσιο στις τράπεζες για τέτοιου είδους πληρωμές ανέρχεται στα 18,7 εκατ. ευρώ. Αυτές είναι όλες τις προμήθειες, οι οποίες αφορούν πληρωμές φόρων και τελών στις τράπεζες.

Το συγκεκριμένο κόστος, με την αλλαγή του καθεστώτος, αναμένεται ότι θα περιοριστεί στα 7 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο, με βάση το νέο καθεστώς, θα καταβάλλει μόνο τις προμήθειες των ηλεκτρονικών πληρωμών και τις πληρωμές στο γκισέ των ειδικών κατηγοριών φορολογούμενων που θα εξαιρεθούν από το μέτρο.

Τέλος, ο σχεδιασμός της ΑΑΔΕ για εξοικονόμηση δαπανών περιλαμβάνει και συγχωνεύσεις-συστεγάσεις εφοριών. Εκτιμάται μάλιστα ότι μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 2,7 εκατ. ευρώ από το κόστος των μισθωμάτων.

The post Πληρωμή φόρων στα τραπεζικά γκισέ με προμήθεια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα