Regling: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί 4ο Μνημόνιο εάν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις

07:49 13/7/2017 - Πηγή: iPop

Ικανοποιημένος απ’ τις τελευταίες εξελίξεις της οικονομίας στην Ευρωζώνη εμφανίστηκε ο Klaus Regling, επικεφαλής του ESM, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Regling παραδέχθηκε πως τα πράγματα πηγαίνουν πραγματικά καλά, εκτιμώντας πως η ευρωκρίση έχει ξεπεραστεί οριστικά και η οικονομία εξελίσσεται παντού καλύτερα του αναμενόμενου.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως τέσσερις πρώην χώρες της κρίσης μπορούν να χρηματοδοτούνται πάλι αυτόνομα

στις αγορές.

Μιλώντας για την χώρα μας, ο κ. Regling εκτίμησε πως ακόμη και η Ελλάδα ενδέχεται από τα μέσα της επόμενης χρονιάς να αντεπεξέρχεται πάλι χωρίς πρόγραμμα βοήθειας του ESM, υπό την προϋπόθεση ότι η Κυβέρνηση θα τηρήσει τους συμφωνηθέντες μεταρρυθμιστικούς όρους.

Κληθείς ν’ απαντήσει εάν οι Ευρωπαίοι τείνουν να εξωραΐζουν ορισμένες φορές την κατάσταση της Ελλάδας, ο επικεφαλής του ESM απάντησε πως «στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε, κάτι που έλαβε υπόψη στην πρόβλεψή του ο ΟΟΣΑ. Σημαντικότερη είναι όμως η αναπτυξιακή τάση για τις επόμενες δεκαετίες και αυτή εκτιμάται από τον ΟΟΣΑ πολύ θετικότερα σε συγκριτικά με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν».

Ο ίδιος έκλεισε την απάντησή του εκφράζοντας εκ νέου την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο μνημόνιο «εφόσον η Κυβέρνηση παραμείνει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων».

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη η Κομισιόν ανακοίνωσε πως η Ελλάδα βγαίνει απ’ τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, είδηση την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως καθοριστική για την έξοδο της Ελλάδας απ’ την κρίση.

The post Regling: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί 4ο Μνημόνιο εάν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα