Πιτάκια με γλυκοπατάτες και άρωμα στο οποίο δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς!

16:07 3/6/2021 - Πηγή: iPop

Οι γλυκοπατάτες μας αρέσουν και μπορούμε να τις συνδυάσουμε σχεδόν με όλα! Σήμερα φτιάχνουμε πιτάκια με γλυκοπατάτες, διατροφικές και νόστιμες.

Γνωρίζεις πως οι γλυκοπατάτες έχουν ένα σωρό οφέλη για την υγεία σου και μήπως ήρθε η ώρα να τις βάλεις στη διατροφή σου; Μπορείς να φτιάξεις πιτάκια με γλυκοπατάτες και να κεράσεις και τους συναδέλφους στη δουλειά!

Τι υλικά που θα χρειαστείς:

Για τη ζύμη

140γρ ζύμη πίτας1 κουταλιά της σούπας βούτυρο1 κουταλιά της σούπας κανέλα1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Για τη γέμιση

400γρ γλυκοπατάτα, λιωμένη με
ένα πιρούνι3 κουταλιές της σούπας βούτυρο2 αυγά1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη¼ φλιτζάνι ζάχαρηζάχαρη άχνηΠώς θα φτιάξεις τα πιτάκια με γλυκοπατάτα;Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε όλα τα προϊόντα για τη γέμιση και ανακατεύουμε για να είναι μαλακό και ομοιόμορφο το μείγμα μας. Αφήνουμε στην άκρη.Απλώνουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και ρίχνουμε από πάνω βούτυρο, κανέλα και ζάχαρη.Απλώνουμε τα τρία αυτά υλικά σε όλη τη ζύμη και στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη μας (με τη βοήθεια ενός ποτηριού) σε μικρά κυκλάκια.Στη συνέχεια, βάζουμε σε κάθε ζύμη τη γέμιση και “κουμπώνουμε” από πάνω με το υπόλοιπο κυκλάκι από ζύμη.Σφραγίζουμε καλά τις άκρες, βουρτσίζουμε με λίγο αυγό και τρυπάμε τις άκρες.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.Ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Πιτάκια με γλυκοπατάτες και άρωμα στο οποίο δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα