Πιο σκληρούς ελέγχους στα σύνορα αποφάσισαν οι αρχηγοί της αστυνομίας 5 χωρών

20:53 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα προκειμένου να μην υπάρχουν περιστατικά παράνομης εισόδου προσφύγων και μεταναστών αποφάσισαν οι αρχηγοί της αστυνομίας της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Σερβίας που συνεδρίασαν την Τρίτη.

Θυμίζουμε πως οι αρχηγοί της αστυνομίας είχαν συνεδριάσει και πάλι στις 18 Φεβρουαρίου. Στην τότε συνεδρίαση είχε αποφασιστεί έλεγχος στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ

και περιορισμός στον αριθμό των προσφύγων που εισέρχονται στην ΠΓΔΜ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Σερβίας έκανε γνωστό πως στην συνεδρίαση της Τρίτης υπήρξε συμμετοχή της Ολλανδίας και της Ουγγαρίας και τόνισε πως η Γερμανία και η Ελλάδα δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

Ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας πρόσθεσε πως «κατά την συνάντηση σήμερα εξετάστηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή της συμφωνίας του Ζάγκρεμπ και έγινε εκτίμηση του ρίσκου για το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης κίνησης των προσφύγων».

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως στα σύνορα ΠΓΔΜ- Βουλγαρίας έχουν αποσταλεί έξτρα δυνάμεις ασφαλείας και τόνισε πως εάν παρουσιαστεί ανάγκη θα σταλούν και στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Σερβία δεν θα επιτρέψει την ανεξέλεγκτη και παράνομη είσοδο μεταναστών

Τέλος, ο αρχηγός της αστυνομίας της Σερβίας είπε πως αυτή τη στιγμή 1.000 άτομα είναι εγκλωβισμένα στην Σερβία κι ακόμα τόσοι περιμένουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Σημειώνεται πως η Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποφάσισε να ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορα με την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα και την Τρίτη έφθασαν στην Γευγελή έξτρα 700 αστυνομικοί και στρατιώτες.

Παράλληλα, υπάρχουν και δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ που πετούν πάνω από το σημείο ανά διαστήματα.

Μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων το μεσημέρι της Δευτέρας, τα σύνορα είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ σε κανέναν πρόσφυγα.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Πιο σκληρούς ελέγχους στα σύνορα αποφάσισαν οι αρχηγοί της αστυνομίας 5 χωρών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα