Έρχεται νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην ΔΕΗ

19:31 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στην Βουλή.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως η νέα ρύθμιση θα αφορά αποπληρωμή με περισσότερες δόσεις αλλά και πιο μικρά ποσά.

Αφού προανήγγειλε την συγκεκριμένη ρύθμιση, ο Π. Σκουρλέτης πρόσθεσε πως «η κοινωνική ευαισθησία της ηγεσίας

του υπουργείου και της ΔΕΗ είναι δεδομένη κι έχει φανεί κατ’ επανάληψη. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ανάγκη να δούμε και πιο ευέλικτους τρόπους για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Δηλαδή να δούμε εκείνους που παρά τις ρυθμίσεις δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και πρέπει να τους βοηθήσουμε, ώστε να μπορεί και η ΔΕΗ να εισπράττει έστω και με πιο αραιό ρυθμό κάποια ποσά. Σύντομα θα μπορούμε να βελτιώσουμε την πολιτική μας και σε αυτό το θέμα».

Νωρίτερα ο κ. Σκρέκας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε πει πως τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν κατά 700 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ λόγω των capital controls και της πολιτικής της Κυβέρνησης.

«2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν οι ληξιπρόθεσμες προς τη ΔΕΗ στο τέλος του 2015, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν 1,5 – 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Άρα αυξήθηκαν κατά 700 εκατομμύρια το τελευταίο δωδεκάμηνο εξαιτίας της κρίσης, των capital controls και της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση, η οποία δεν διαχωρίζει τον κακοπληρωτή από αυτόν που έχει πραγματική ανάγκη».

Ο Π. Σκουρλέτης απάντησε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας διαψεύδοντας ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί σε τέτοιο ποσό.

Photo: SOOC

The post Έρχεται νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην ΔΕΗ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα