Αυτό το περίπτερο ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα!

19:22 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Η νέα γενιά μας δηλώνει πως θέλει να δει την Ελλάδα να αλλάζει. Δεν επαναπαύεται και δεν αφήνει τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται για να κάνει αυτό τον τόπο καλύτερο να περνούν, χωρίς να τις εκμεταλλευτεί. Η Μάλαμα Πολυκάρπου, ο Μιχάλης Τζιαμπάζης και η Παυλίνα Μαρτίνη, τρεις Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, φίλοι και καλοί συνεργάτες ένωσαν τις δυνάμεις τους και σχεδίασαν το πιο τέλειο περίπτερο που υπάρχει. Η ιδέα τους πήρε μέρος στον Πανελλήνιο

Διαγωνισμό Ιδεών για το Σχεδιασμό Προτύπου Περιπτέρου του Δήμου Αθηναίων και πλέον το πρώτο βραβείο τους ανήκει.

Πως, όμως, αποφάσισαν να το σχεδιάσουν; Τι ιδιαίτερο είχαν τα δικά τους σχέδια και τι κάνει αυτό το περίπτερο να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα; Οι τρεις νέοι μίλησαν στο iPop.gr και φυσικά μας έλυσαν όλες μας τις απορίες.

Πώς αποφασίσατε να λάβετε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών για το Σχεδιασμό Προτύπου Περιπτέρου του Δήμου Αθηναίων;Όταν είδαμε την προκήρυξη η ιδέα μας φάνηκε μια πολύ καλή. Θέλαμε να δούμε πως θα μπορούσε να είναι τα περίπτερα σε ανανεωμένη μορφή. Πως θα ήταν δυνατό σε λίγο χώρο να μπορούσαμε να βάλουμε όλα όσα χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία τους και έτσι είπαμε να λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό και να πιάσουμε αμέσως δουλειά.
Τι διαφορετικό έχει το δικό σας περίπτερο από τα κοινά που βλέπουμε στους δρόμους;Περικλείει όλες τις αναγκαίες λειτουργίες. Παράλληλα, ο περιπτεράς ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό του μπορεί να έχει την επίβλεψη όλων των προϊόντων και ο χώρος που καλύπτει είναι μικρός ειδικά όταν είναι κλειστό. Επίσης, δροσίζεται με δύο τρόπους. Μέσω ενός δεύτερου κελύφους που βρίσκεται σε απόσταση από το κουβούκλιο αλλά και μέσω της απόστασης που υπάρχει στην στέγη. Τους θερινούς μήνες δεν επιτρέπει στο φως να εισχωρήσει στο περίπτερο, ενώ τους ψυχρούς μήνες προσελκύει τις ακτίνες του ήλιου.
Ποιες είναι οι διαστάσεις του;Έχουμε σχεδιάσει δύο τύπους περιπτέρου τον μεγάλο που πιάνει 6,31 τετραγωνικά και τον μικρό που καλύπτει 4,23 τετραγωνικά. Το μεγάλο για παράδειγμα ενώ ανοιχτό καλύπτει λίγο περισσότερο από 6 τετραγωνικά κλειστό καλύπτει 4,64 τμ.Εξωτερικά τι ενδιαφέρον παρατηρεί οποίος όταν δει το πρότυπο περίπτερο σας;Τα υλικά του διαφοροποιούνται αναλόγως με το περιβάλλον. Αν το πρότυπο περίπτερο πρέπει να μπει σ΄ένα παραδοσιακό περιβάλλον χρησιμοποιούμε επιχρωματισμένη λαμαρίνα έτσι ώστε να αντανακλάται η εικόνα και να ενσωματώνεται στο περιβάλλον. Στο σύγχρονο περιβάλλον χρησιμοποιείται ξύλινη επένδυση έτσι ώστε να θυμίζει τα πρώτα περίπτερα. Ενώ στο μικτό περιβάλλον τα υλικά που επικρατούν είναι δύο. Χρησιμοποιούμε ξύλινη επένδυση σε συνδυασμό με πεπαλαιωμένη λαμαρίνα η οποία με την πάροδο του χρόνου παίρνει το χρώμα της σκουριάς.Πώς οι τρεις σας γίνατε ομάδα;Γνωριστήκαμε από τη σχολή και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Θεωρήσαμε πολύ βασικό να γίνουμε μια ομάδα η οποία θα έχει κοινούς στόχους. Άλλωστε, μέσα από τις διαφωνίες πάντα όλα γίνονται καλύτερα.
Πόσο δύσκολο είναι στις δύσκολες μέρες που διανύουμε για τους νέους ανθρώπους σαν εσάς να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν στη ζωή τους;Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο διαγωνισμός και το βραβείο που κερδίσαμε μας επιβράβευσε για τις προσπάθειες μας και μας έδειξε πως πρέπει να ψάχνεις για ευκαιρίες. Ως μηχανικοί στη σχολή μας έμαθαν να βρίσκουμε λύσεις και να βλέπουμε όσο πιο θετικά γίνεται τα πράγματα. Πρέπει να κινούμαστε, όπως τα ποτάμια, προς τα μπροστά.
Σχέδια για το μέλλον;Σκεφτόμαστε να πάρουμε μέρος σε ένα διαγωνισμό για τη διαμόρφωση του λιμανιού της Πάτρας και φυσικά θα θέλαμε να συνεργαστούμε στο μέλλον φτιάχνοντας το δικό μας αρχιτεκτονικό γραφείο. Ο Μιχάλης θα ήθελε να ασχοληθεί με την κατασκευή βιοκλιματικών κατοικιών χαμηλού κόστους ενώ επίσης ασχολείται με τον σχεδιασμό αντικειμένων από ξύλο. Ενώ η Μάλαμα με την Παυλίνα ετοιμάζονται να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό Lighthouse Sea Hotel που αναφέρεται σε νέους αρχιτέκτονες και έχεις ως project τη δημιουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας τουριστικής εγκατάστασης η οποία θα βρίσκεται σε φάρο στη Σικελία.

The post Αυτό το περίπτερο ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα