Πες “αντίο” στην ανομοιόμορφη επιδερμίδα! Αυτά τα συστατικά σου υπόσχονται λείο και ελαστικό δέρμα

14:00 19/2/2022 - Πηγή: iPop

Λόγω της ρύπανσης, της ακτινοβολίας από τον ήλιο, του στρες και της γήρανσης, το δέρμα μας καταλήγει με ρυτίδες, τραχύτητα και κηλίδες ηλικίας. Ειδικά κατά τις κρύες ημέρες του χειμώνα το δέρμα μας τείνει να χάνει την λάμψη και την ελαστικότητά του και να αποκτά μια ανομοιόμορφη όψη. Αν ψάχνεις συστατικά που θα κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται λείο χωρίς τραχιά υφή, αυτά τα συστατικά θα σου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4+1 tips για λαμπερό δέρμα πριν από το ραντεβού με τον έρωτά σου!

Συστατικά για λείο δέρμα και
ομοιόμορφη όψη

Τρεις ειδικοί δερματολόγοι απαρίθμησαν συστατικά που οδηγούν σε καθαρή και ομοιόμορφη υφή του δέρματος. Αυτά περιλαμβάνουν:

1. Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ένα δοκιμασμένο και αληθινό φυτικό φάρμακο για μια ποικιλία δερματικών προβλημάτων. Είναι μια πολύ γνωστή φυσική θεραπεία για τη λάμψη της θαμπής επιδερμίδας. Για να σχηματίσεις μια λεία πάστα, συνδύασε μια πρέζα κουρκουμά σε σκόνη με γάλα και νερό. Εφάρμοσε την πάστα στις πληγείσες περιοχές του δέρματος. Μπορείς να το αφήσεις όλη τη νύχτα και να το ξεπλύνεις την επόμενη μέρα για αναζωογονημένη, ομοιόμορφη επιδερμίδα.

2. Βούτυρο κακάο: Βάλε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κακάο και 2 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο σε ένα μπολ ανάμειξης για να κάνεις μια πάστα. Ανακάτεψε καλά όλα τα συστατικά. Εφάμροσε μια στρώση της πάστας στο δέρμα με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στην πάστα. Ξέπλυνε με κρύο νερό μετά από 10-15 λεπτά.

3. Μπανάνα: Πριν πετάξεις τη φλούδα μπανάνας στα σκουπίδια, δοκίμασε να την βάλεις στο πρόσωπο ή στο δέρμα σου για να μειώσεις τις ρυτίδες, την ακμή και το ξηρό δέρμα. Οι φλούδες της μπανάνας είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, γεγονός που τις καθιστά ένα καλό συμπλήρωμα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας.

Αυτά είναι τα 6 top Κινέζικα μυστικά ομορφιάς που θα μεταμορφώσουν το δέρμα σου!

4. Γλυκολικό οξύ: Αυτό το οξύ είναι επίσης ένα χημικό απολεπιστικό ακριβώς όπως το σαλικυλικό οξύ. Το γλυκολικό οξύ λειτουργεί περισσότερο στην επιφάνεια του δέρματος και καθαρίζει τυχόν τραχύτητα ή κηλίδες.

5. Σαλικυλικό οξύ: Σε αντίθεση με το γλυκολικό οξύ, αυτό το χημικό απολεπιστικό εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και το ανανεώνει. Εάν έχεις πολλά λευκά ή μαύρα στίγματα στο δέρμα σου, τότε αυτό είναι το κατάλληλο προϊόν για χρήση. Αυτό το οξύ είναι μια παραλλαγή της ομάδας χημικών απολεπιστικών βήτα υδροξυοξύ. Απλώς μπαίνει βαθιά στο δέρμα με τάση ακμής και χαλαρώνει τους χημικούς δεσμούς, αφήνοντάς σε με ανανεωμένο δέρμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πες “αντίο” στην ανομοιόμορφη επιδερμίδα! Αυτά τα συστατικά σου υπόσχονται λείο και ελαστικό δέρμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πες “αντίο”, Αυτά,pes “antio”, afta