Σκέψεις που ίσως σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα μετά από έναν δύσκολο χωρισμό

20:41 18/2/2022 - Πηγή: iPop

Πώς να ξεπεράσω τον χωρισμό; Πώς να νιώσω λίγο καλύτερα όταν γκρεμίστηκε σε μια νύχτα αυτή η σχέση που είχαμε; Δύσκολο! Πολύ δύσκολη η φάση που βρίσκεσαι τώρα, αλλά θα ήθελα να ξέρεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε βιώσει ένα χωρισμό ο οποίος εκείνη την περίοδο που το βιώναμε θεωρούσαμε ότι ήταν το τέλος του κόσμου. Και όντως είναι το τέλος του κόσμου

για έναν ερωτευμένο, καθώς πονάει πολύ η ματαίωση όλων αυτών των ονείρων που έμειναν όνειρα και η σκέψη ότι όλα όσα ζήσαμε με τον αγαπημένο μας έγιναν αναμνήσεις. Μοιάζει με πένθος η φάση του χωρισμού. Πενθείς την αγάπη, τον άνθρωπο που αγάπησες, όλα τα σχέδια που ναυάγησαν.

Πώς να ξεπεράσω τον χωρισμό

Από τη στιγμή που οι κόσμοι μας χωρίζουν εννοείται ότι θα δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να βιώσει αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα. Δεν είμαστε ρομποτάκια και δεν πρέπει να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να πεις ότι χρειάζομαι τόσο χρόνο, να φροντίσω τις πληγές μου, να θρηνήσω για τον έρωτα μου και θα επιστρέψω όταν θα είμαι έτοιμη.

Είμαστε δύο άνθρωποι που περάσαμε μαζί χρόνο, μοιραστήκαμε τις ζωές μας, αλλά το μαζί πια δεν είναι λειτουργικό για κανέναν μας. Οι σχέσεις τελειώνουν για κάποιους λόγους και καλό είναι αυτό να το έχεις στο μυαλό σου όσο βιώνεις την κατάσταση του χωρισμού.

Κάθε φορά που σκέφτεσαι γιατί δεν είστε μαζί, να θυμάσαι τους λόγους που σας κρατούν χωριστά. Αυτοί οι λόγοι συνήθως είναι πράγματα που είναι σοβαρά, δεν χωρίζει κανείς επειδή διαφωνεί για το χρώμα στις κουρτίνες, ή γιατί στον ένα αρέσει ο αρακάς και στον άλλο όχι. Οι λόγοι αυτοί που φέρνουν συγκρούσεις, έχουν να κάνουν με τις βασικές αξίες σας. Αν συγκρούονται οι αξίες σας καθημερινά να θυμάσαι ότι με κάποιον δεν θα τα έχεις καλά μελλοντικά, ή με τον εαυτό σου ή με τον σύντροφό σου. Διάλεξε ποιος θα είναι αυτός.Δεν αλλάζει ο άνθρωπος και αυτό ισχύει και για τους δύο. Ούτε εσύ αλλάζεις, ούτε ο άλλος. Μπορεί να βελτιώσεις μετά από μεγάλη διαδικασία και προσωπική δουλειά κάποια κομμάτια που θες να αλλάξεις, αλλά όπως και να το κάνουμε θέλει πολύ κόπο. Να μην κολλάς μόνο στις καλές στιγμές που ζήσατε μαζί. Δε θα σε βοηθήσει σε τίποτα να κάθεσαι και να βλέπεις φωτογραφίες και βιντεάκια από εκδρομές και τα μηνύματα που μπορεί να ανταλλάζατε. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος να λιώσεις ακόμα πιο πολύ και να βυθιστείς στη θλίψη. Αντίθετα μπορείς να θυμηθείς όλα όσα σε εκνεύριζαν στον άλλο, τα ελαττώματά του, τι δεν σου άρεσε στη σχέση σας και όλους τους λόγους που είστε πια χωριστά.Να είσαι ενεργή! Να βγαίνεις για τη δουλειά ή οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνεις, να διαβάζεις, να κάνεις γυμναστική ή βόλτες έξω στη φύση. Όσο είναι απασχολημένο το μυαλό, τόσο ξεχνιέται και όσο πιο πολύ απασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει, τόσο μπορεί να ξεχάσεις πιο εύκολα τον πόνο σου και παράλληλα να παράξεις και πολύ ωραία πράγματα. Ίσως έχεις ακούσει καλλιτέχνες που λένε ότι: «όταν ήμουν χωρισμένος ήμουν πολύ δημιουργικός και είχα περισσότερη έμπνευση». Επένδυσε χρόνο στον εαυτό σου! Να η ευκαιρία να αφιερώσεις χρόνο σε εσένα και να πάρεις πίσω τα αποτελέσματα. Συχνά όταν είμαστε σε μια σχέση μπορεί να μην έχουμε τη διάθεση να ασχοληθούμε με εμάς αποκλειστικά από φόβο μήπως χάσουμε χρόνο από τον άνθρωπό μας και τη σχέση μας. Να που τώρα ο χρόνος είναι και πάλι πολύς και απεριόριστος, εκμεταλλεύσου του!

Ένα γράμμα για αυτό το μικρό-τρελό πράγμα που λέγεται αγάπη, χαρισμένο σε εσένα- Εμένα δεν μου χρειάζεται πια

Όσο μένω κολλημένος στο παρελθόν τι χάνω

Η Πηνελόπη έμεινε πιστή στον Οδυσσέα 20 χρόνια και ο Οδυσσέας γύρισε! Είσαι και εσύ Πηνελόπη και ο λεγάμενος Οδυσσέας; Αν ναι Go for it ,περίμενε, δε θα κρίνω τι θα κάνεις στη ζωή σου, εσύ ξέρεις καλύτερα. Η ζωή να θυμάσαι είναι εκεί έξω και δεν ξέρεις ποια ευκαιρία για τη ζωή σου μπορεί να χάνεις καθήμενη στο σπίτι σου, να κλαις τη μοίρα σου επειδή χωρίσατε.

Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν για κάποιους λόγους και αυτούς να μην τους ξεχνάς ποτέ! Να μην ξεχνάς ότι σου αξίζουν τα καλύτερα σε αυτήν τη ζωή είτε μπορεί να το δει ο άνθρωπος που μόλις άνοιξε την πόρτα και έφυγε από τη ζωή σου είτε όχι.

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι

Το πιο όμορφο παιχνίδι είναι η ζωή και χαμένος δεν εκείνος που του ήρθαν στραβά. Στο παιχνίδι της ζωής χάνει αυτός που τα παρατάει στη μέση. Όχι αυτός που χάνει την παρτίδα. Μια παρτίδα δεν είναι όλο το παιχνίδι. Εύχομαι να περάσει γρήγορα ο πόνος που νιώθεις, να το βιώσεις όσο σου χρειαστεί και να γυρίσεις πίσω δυνατότερος με γιατρεμένες τις πληγές και με μαθημένα τα μαθήματα για την επόμενη μέρα. Κάτι έμαθες από όλο αυτό, έχεις πάρει το χρόνο να το βρεις;

Μήπως ήρθε η ώρα να πεις αντίο;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σκέψεις που ίσως σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα μετά από έναν δύσκολο χωρισμό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα