Πεντάχρονο αγόρι περνάει εξετάσεις της Microsoft

15:04 15/11/2014 - Πηγή: iPop

Ένα αγοράκι πέντε χρόνων, από το Coventry της Βρετανίας, έγινε ο νεότερος computer specialist στον κόσμο. Ο μικρός ονομάζεται Ayan Qureshi και είναι πιστοποιημένα επαγγελματίας από την Microsoft αφού έδωσε εξετάσεις στα πέντε του και τις πέρασε επιτυχώς!

Ο Ayan, -ο οποίος σήμερα είναι έξι ετών- μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος ασχολείται επίσης με την πληροφορική, έστησαν μόνοι τους το δικό τους δίκτυο υπολογιστών στο σπίτι τους. Μιλώντας στο BBC,

είπε ότι ναι μεν οι εξετάσεις ήταν δύσκολες, ωστόσο βρήκε τη διαδικασία διασκεδαστική και εξομολογήθηκε πως ελπίζει να δημιουργήσει ένα εργαστήρι τεχνολογίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν μεγαλώσει.

«Απάντησα σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, ερωτήσεις «drag and drop», ερωτήσεις αιχμής αλλά και υποθετικές» είπε μιλώντας στο BBC.

«Το δυσκολότερο ήταν να εξηγήσουμε σε ένα πεντάχρονο, την ορολογία του τεστ. Αλλά αποδείχθηκε ότι αντιλαμβάνεται γρήγορα και έχει πολύ καλή μνήμη» είπε με τη σειρά του ο πατέρας του μικρού.

Ο κ. Qureshi μύησε τον γιο του στον μαγικό κόσμο των υπολογιστών, όταν ήταν τριών ετών. Του είχε δώσει να παίζει με το παλιό του κομπιούτερ, ώστε να καταλάβει τους σκληρούς δίσκους, τα κυκλώματα και τις κάρτες. Ο μικρός καταλάβαινε τα πάντα, τα θυμόταν τις επόμενες ημέρες και ο πατέρας του συνέχιζε να τον τροφοδοτεί με πληροφορίες και γνώση.

Σ αυτή την ηλικία, η μεγάλη ενασχόληση με τα κομπιούτερ, μπορεί να βλάψει το παιδί, ωστόσο στην περίπτωση του μικρού Ayan, λειτούργησε ως ευκαιρία που αξιοποιήθηκε. Ο 5χρονος ασχολείται δυο ώρες την ημέρα με τα λειτουργικά συστήματα και την εγκατάσταση προγραμμάτων.

Η οικογένεια πήγε στην Αγγλία από το Πακιστάν το 2009

Photos: bbc.com

The post Πεντάχρονο αγόρι περνάει εξετάσεις της Microsoft appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα